ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πορτογαλία: Αλματώδης αύξηση 475% στις κρατήσεις των Βρετανών! Η μόνη τουριστική ευρωπαϊκή χώρα που είναι στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Αναμενόμενο να αυξηθούν οι κρατήσεις Βρετανών τουριστών για την όμορφη Πορτογαλία καθώς είναι η μόνη τουριστική χώρα -προς το παρόν- της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει μπει στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας για ταξίδι, χωρίς δηλαδή να απαιτείται κατά την επιστροφή καραντίνα, αλλά η αύξηση που έφτασε στο 475% είναι πραγματικά απίστευτη!

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δηλώσει από τις 17 Μαΐου οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία δεν θα χρειάζονται να μπαίνουν καραντίνα όταν επιστρέφουν από την Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη λίστα δεν βρίσκεται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία, κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί.

Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid PCR εντός δύο ημερών από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά αυτή είναι μια πολύ απλούστερη διαδικασία σε σύγκριση με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους προορισμούς που βρίσκονται αντίστοιχα στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο»

Αν και οι κανόνες ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιδημιολογική κατάσταση στην κάθε χώρα, οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο άρπαξαν γρήγορα την ευκαιρία να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία. Άλλωστε δεν τους ήρθε και άσχημα καθώς πρόκειται για έναν πραγματικά υπέροχο προορισμό για διακοπές.

Είναι «απόλυτη τρέλα όσον αφορά τα αιτήματα (κράτησης)», δήλωσε στο CNBC η Katya Bauval, διευθύντρια πωλήσεων στο ξενοδοχείο Vila Vita Parc στο Algarve, νότια της Πορτογαλίας και πρόσθεσε ότι «οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν κυριολεκτικά από την περασμένη Παρασκευή».

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Πορτογαλίας, η Pestana, αντιμετώπισε παρόμοιο άλμα στις κρατήσεις: «Υπήρξε μια πολύ σημαντική αύξηση», δήλωσε ο Jose Theotonio, Διευθύνων Σύμβουλος της Pestana Hotel Group στο CNBC την Τετάρτη.

Η Pestana δήλωσε ότι η ζήτηση αυξήθηκε 250% από την Παρασκευή ενώ από εξωτερικές πλατφόρμες κρατήσεων υπήρξε έκρηξη κατά 475%!

Σχολιάστε