ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρώτη η Κρήτη στα Βραβεία τουρισμού στην Σκανδιναβία (φώτος)

Αποστολή στην Σουηδία: Κώστας Συλιγάρδος

Ως μια σπουδαία στιγμή της Ελλάδας  και του τουρισμού της, καταγράφεται η εκδήλωση με την απονομή των βραβείων τουρισμού στην Στοκχόλμη. 

Με τον συνολικό αριθμό βραβεύσεων που απέσπασε στην Σουηδία έναντι των υπολοίπων περιοχών της χώρας.

Η Περιφέρεια της Κρήτης κατάφερε να διακριθεί σε διάφορες  κατηγορίες, αναγκάζοντας και μάλιστα τον Μιχάλη Βαμιεδάκη να “ανέβει” αρκετές φορές στην σκηνή για να παραλάβει βραβείο όπου μεταξύ άλλων και ένα χρυσό βραβείο.

Βραβεία όμως απέσπασε και οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου και Μαλεβυζίου ενώ ειδικές θεματικές βραβεύσεις είχαμε για το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με 8 και πλέον εκατομμύρια επιβάτες και την καθημερινή εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ως την παλαιότερη εφημερίδα της Κρήτης (72 έτη).

Πλήθος βραβείων απέσπασαν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ανεβάζοντας σε διψήφιο νούμερο, το συνολικό αριθμό των βραβεύσεων.

Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά που έλαβε χώρα την Πέμπτη 14/2/19 σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο της Στοκχόλμης (Stockholm City Hall) εκεί όπου γίνεται η καθιερωμένη δεξίωση μετά την απονομή των βραβείων Νόμπελ.

Την βραδιά  παρουσίασε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, ενώ την παρουσίαση στις ειδικές ενότητες για τις βραβεύσεις της Κρήτης ο Κώστας Συλιγάρδος.

Το σύνολο των παρευρισκομένων εντυπωσιάστηκε από την άρτια οργάνωση της διοργανώτριας αρχής, της “North Εvent” που έβαλε την σφραγίδα της σε μια ακόμα πετυχημένη εκδήλωση, με το μεράκι και το πάθος του ακούραστου Λεωνίδα Μπαμπάνη.

Η σημασία της Σκανδιναβικής αγοράς στην εξέλιξη του Ελληνικού Τουρισμού και ειδικά της Κρήτης  είναι τεράστια.

Είναι γνωστό ότι οι Σκανδιναβοί επισκέπτες είναι πάνω από 20.000.000 με την Κρήτη και κυρίως τα Χανιά να αποτελούν σταθερά και διαχρονικά  την δεύτερη επιλογή τους.

Η μέση άλλωστε δαπάνη του Σκανδιναβού είναι από τις υψηλότερες και σίγουρα το προφίλ τους ως επισκέπτη είναι αυτό που ζητούν τόσο οι ξενοδόχοι μας  όσο και το νησί μας.

Την επόμενη μέρα 15/2/19,στις 11:30, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Π. Κ Μιχάλης Βαμιεδάκης, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Κρήτης στην τουριστική αγορά σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων αλλά και στελεχών Σκανδιναβικών Tour Operator, στο World Trade Center της Στοκχόλμης.

Ένας πλούσιος μπουφές με Κρητικές γεύσεις περίμενε τους προσκεκλημένους που κουβέντιασαν με φορείς του τουρισμού για την σαιζόν αλλά και γενικότερα για τις προοπτικές στην Σκανδιναβική αγορά.

Σχολιάστε