ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρέθυμνο: Δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Γεράνι

Την έναρξη της δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Γερανίου, εγκαινίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Χ. Μαρινάκης, υπογράφοντας την ανάθεση σε μελετητικό γραφείο της εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για τη χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού με νέες, ποιοτικές, εναλλακτικές προτάσεις διακοπών.

Με τη συγκεκριμένη υποδομή, ο Δήμος θα συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο καταδυτικού τουρισμού, αξιοποιώντας το σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον με ενδιαφέροντες βυθούς, γεμάτους υφάλους και σπήλαια που διαθέτει η μελετούμενη υποθαλάσσια περιοχή. Άλλωστε, ο καταδυτικός τουρισμός συνιστά ένα δημοφιλή τομέα του τουρισμού, καθώς αριθμεί περισσότερους από 25.000.000 τουρίστες παγκοσμίως (πιστοποιημένοι αυτοδύτες), εκ των οποίων 4.000.000 είναι Ευρωπαίοι και, όπως έχει στατιστικά επιβεβαιωθεί, ελκύει επισκέπτες υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου.

Σχολιάστε