ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ρόδος: 550 κρουαζιερόπλοια το 2021 στο λιμάνι του νησιού

Το 2021 θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Ρόδου πάνω από 550 κρουαζιερόπλοια, με περισσότερους από 1.400.000 επιβάτες – τουρίστες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση προσεγγίσεων που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εκ νέου «άνοιγμα» του λιμένα της Κωνσταντινούπολης στην κρουαζιέρα.

Η τεράστια αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων διαπιστώνεται στο πλάνο των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας (TUI Cruises, celebrity Cruises, Celestyal Cruises, AIDA Cruises, Holland American Line, Regent Cruises, Oceania Cruises, Star Clippers, Silver Sea Cruises, Windstar Cruises, Seaburn Cruises, P&O Cruises) και άλλων μικρότερων εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς έχουν συμπεριλάβει το λιμάνι της Ρόδου στον προγραμματισμό τους για το 2021.

Η Ρόδος μέχρι πριν από 15 χρόνια υποδεχόταν μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων και υπήρχαν ημέρες όπου στο λιμάνι υπήρχαν επτά πλοία. Το 2021 μπορεί ο αριθμός των προσεγγίσεων να αγγίζει τον ίδιο αριθμό κρουαζιερόπλοιων με εκείνον του έτους 2004, όμως τα καράβια που θα έρθουν θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα εκείνης της εποχής.

Σχολιάστε