ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Στον κλοιό του κορωνοϊού η Ευρώπη – Ποιές χώρες επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα

Η Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Τσεχία είναι οι τελευταίες χώρες της Ευρώπης που ανακοίνωσαν σχέδια επαναφοράς περιορισμών για τον κορωνοϊό, λόγω της αυξητικής εικόνας της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ιρλανδία θα απαιτεί εργασία εξ αποστάσεως όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ θα ισχύει και απαγόρευση μετά τα μεσάνυκτα σε παμπ και κλαμπ.

Η Σλοβακία και η Τσεχία αναμένεται επίσης να εισάγουν νέους περιορισμούς έπειτα από το ρεκόρ που κατέγραψαν στα ημερήσια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, στις 17 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Taoiseach Micheal Martin, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κατάσταση στη χώρα του και σε όλη την ήπειρο προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Όπως τόνισε, αναμφίβολα η Ιρλανδία θα έμπαινε σε γενικής κλίμακας lockdown εάν το πρόγραμμα εμβολιασμών δεν σημείωνε επιτυχία, με το 89% των ανθρώπων άνω των 12 ετών να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση.

Στην Τσεχία, όπου μόλις το 58% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ο πρωθυπουργός Andrej Babis δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό θα απαγορεύεται να παρακολουθούν εκδηλώσεις.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα αποφασίσει σήμερα, Πέμπτη, σχετικά με την έκταση των περιορισμών που θα εφαρμόσει. Οι νέοι περιορισμοί στην Ιρλανδία θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου.

Η Ελβετία εισήγαγε τις μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και διεύρυνε τις απαιτήσεις εισόδου στη χώρα στις 6 Νοεμβρίου.

Σχολιάστε