ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο διάστημα οι πρώτοι τουρίστες της SpaceX

Μόνοι στο διάστημα, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι οι τέσσερις πρώτοι… διαστημικοί τουρίστες της SpaceX. Ο πύραυλος Falcon 9 απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (λίγο μετά τις 3:00 ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Η αποστολή φέρει τον τίτλο Inspiration4 («Έμπνευση4») και επικεφαλής είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν, ο οποίος ναύλωσε το Falcon 9.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον Falcon 9.

Το ταξίδι θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Οι επιβάτες θα φτάσουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μπαίνοντας σε τροχιά στα 575 χιλιόμετρα. Καθημερινά θα κάνουν 15 περιστροφές γύρω από τη Γη και στο τέλος θα ξεκινήσουν την κάθοδο για να πέσουν στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Φλόριντας.

Ο «διοικητής» της αποστολής Τζάρεντ Άιζακμαν είναι αυτός που προσέφερε τις θέσεις στους άλλους τρεις συνεπιβάτες του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το ποσό που πλήρωσε στη SpaceX.

Μαζί του βρίσκονται η 29χρονη Χέιλι Άρσενο, η οποία επέζησε από παιδιατρικό καρκίνο και σήμερα είναι βοηθός νοσηλεύτρια. Είναι νεότερη Αμερικανίδα και ο πρώτος άνθρωπος με τεχνητό άκρο που ταξιδεύει στο διάστημα.

Ο 42χρονος Κρις Σεμπρόσκι είναι βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας και πλέον εργάζεται στον τομέα της Αεροναυπηγικής. Το πλήρωμα συμπληρώνει η 51χρονη Σάιαν Πρόκτορ, καθηγήτρια Επιστημών της Γης και η τέταρτη Αφροαμερικανίδα που πηγαίνει στο διάστημα.

Σχολιάστε