ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ο ελληνικός τουρισμός θέλει επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των υποδομών

Δε μπορείς να προσελκύσεις τουρισμό ανώτερης οικονομικής στάθμης εάν δεν έχεις σύγχρονα αεροδρόμια, εάν οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις δεν είναι υψηλών προδιαγραφών, εάν δεν έχεις εξαιρετικές μαρίνες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, μιλώντας σήμερα στο Athens Investment Forum 2018, το οποίο διοργάνωσε το ΤΕΕ.

Στον τουρισμό, υπογράμμισε ο κ. Λαμπίρης, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα μέγιστα σε επίπεδο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης υποδομών.

Ενδεικτικά:

– Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα υποδέχονται ανανεωμένα και αναβαθμισμένα τους τουρίστες από την διαχείριση της Fraport όπου σε συνδυασμό με το Ελευθέριος Βενιζέλος, την επέκταση παραχώρησης του οποίου ολοκληρώνουμε, για να ακολουθήσει ο διαγωνισμός πώλησης του 30%.

– Το Ελληνικό και επενδύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ που αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά. Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Αθήνα και την αναβάθμισή της ως τουριστικού προορισμού.

– Ο Αστέρας Βουλιαγμένης που θα σηματοδοτήσει και την άφιξη της υπερπολυτελούς αλυσίδας Four Seasons στην ελληνική αγορά, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, η Αφάντου στη Ρόδο, νέα έργα που αναβαθμίζουν τις τουριστικές υποδομές της χώρας.

Σε αυτά, θα προστεθούν και άλλα προς αξιοποίηση ακίνητα, όπως είναι οι Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης, ακίνητα στη Χαλκιδική, ιαματικές πηγές κλπ.

Σε ό,τι αφορά τις μαρίνες, η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για η χώρα. “Έχουμε μια σειρά μαρινών στο χαρτοφυλάκιό μας, διαφορετικής ωρίμανσης και πέρα από τον Άλιμο και τη Χίο όπου οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι στην τελική ευθεία, θα δείτε το επόμενο διάστημα και άλλες κινήσεις μας. Πρωταρχικός στόχος η τακτοποίηση των μαρινών, η αδειοδότηση και το «προίκισμά» τους με χρήσεις, ώστε στη συνέχεια να εκκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες”, κατέληξε ο κ. Λαμπίρης.

Σχολιάστε