ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ταϊλάνδη: O τουρισμός θα χρειαστεί χρόνια για να φτάσει στα επίπεδα προ πανδημίας

O τουρισμός στην Ταϊλάνδη θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα σύμφωνα με την Πρεσβεία μας στο Μπανγκόκ.

Το προηγούμενο έτος, λιγότεροι από 300.000 διεθνείς τουρίστες εισήλθαν στη χώρα. Ο αριθμός αναμένεται να κινηθεί σε 3-4 εκατ. φέτος, πολύ μειωμένος δηλαδή σε σύγκριση με σχεδόν 40 εκατ.το 2019. Οι Κινέζοι τουρίστες, οι οποίοι αντιπροσώπευαν πάνω από το 1/3 των διεθνών τουριστών πριν από την πανδημία, δεν προβλέπεται να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από τα τέλη του έτους, καθώς το Πεκίνο τηρεί αυστηρά την πολιτική του μηδενικού κόβιντ.

Την ίδια στιγμή, η πανδημία και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις που δημιουργεί αποθαρρύνουν διεθνείς τουρίστες από άλλες χώρες, ενώ πολύ λιγότερες πτήσεις και νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις καθιστούν τα ταξίδια πολύ πιο ακριβά. Ο εγχώριος τουρισμός, αν και ανακάμπτει ταχύτερα από τον διεθνή, δεν προβλέπεται να επιστρέψει στο πανδημίας επίπεδο μέχρι το επόμενο έτος, καθώς οι φόβοι για τον ιό και η πλήρης αβεβαιότητα ως προς το εισόδημα καθυστερούν ταξιδιωτικές αποφάσεις, με αρνητικές επιπτώσεις ιδίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε τουριστικό τομέα.

Σχολιάστε