ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα αερόστατα έρχονται στην Κρήτη

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Συλιγάρδος

Έτοιμοι να φουσκώσουν μπαλόνια και να απογειωθούν είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την VIVA LET’S FLY την νέα εταιρεία με τα αερόστατα στην Κρήτη.

Πρόκειται ουσιαστικά για την προσπάθεια που συνεχίζουν στους Κρητικούς ουρανούς, οι άνθρωποι που ίδρυσαν πριν από μερικά χρόνια μια εταιρεία στην Κρήτη με αντικείμενο την ναύλωση σκαφών την «DANERI YACHT» Επιχειρησιακά η εταιρεία πραγματοποιεί και ημερήσιες κρουαζιέρες, με αναχωρήσεις από διάφορα λιμάνια του νησιού όπως το Ηράκλειο, η  Χερσόνησος και το Ρέθυμνο, με ιδιαίτερη ανταπόκριση για τους επισκέπτες μας.

Η πολύμηνη προετοιμασία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ολοκληρώνεται σιγά-σιγά και η τελευταία έγκριση που δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο νησί αφορά το πράσινο φως για την κατηγορία Νατούρα που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να πετάξουν τα αερόστατα στον κρητικό ουρανό.

Το όραμα και οι φιλοδοξίες των ανθρώπων που έστησαν την εταιρεία αυτή, είναι αρκετές και μπορούν να θεωρηθούν ως πρόσθετη αξία στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της Κρήτης αφού συμπληρώνουν μια ακόμα δυνατότητα αναψυχής και ψυχαγωγίας τόσο για τους ξένους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους που μπορούν πλέον να ζήσουν μια εμπειρία μοναδική που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν την δυνατότητα αυτή παρά μόνο στο εξωτερικό.

Οι τοπικές αρχές αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών φαίνονται ενθουσιασμένοι από την δυνατότητα ανάπτυξης ενός τέτοιου σχεδίου στην περιοχή τους αφού σύμφωνα με όσα αντιλαμβανόμαστε όλοι, αυτό θα προσελκύσει νέους επισκέπτες οι επιπλέον επισκέπτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, οι πτήσεις θα διαρκούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες γύρω στα 40 λεπτά.

Η παρθένα αγορά του νησιού μας, φαίνεται ότι μπορεί να σηκώσει το όλο εγχείρημα και να δημιουργήσει μια νέα τουριστική υπηρεσία υψηλού επιπέδου.

Πριν τρεις εβδομάδες άλλωστε, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στο οροπέδιο Λασιθίου σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου ετέθη το θέμα με τα αερόστατα και οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής αλλά και οι ντόπιοι επιχειρηματίες δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Τα στελέχη που πλαισιώνουν το project ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει σε επαφή με τουριστικά γραφεία, και οι πρώτες αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα θετικές.

Εξίσου θετικές αντιδράσεις όμως είναι και οι προσλαμβάνουσες από τους Κρητικούς, στο άκουσμα και μόνο της είδησης, που με την πρώτη ευκαιρία θα επιλέξουν να πετάξουν με τα αερόστατα βλέποντας την Κρήτη πλέον… αλλιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι και οι ίδιοι πιλότοι.
Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι έχουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο, ενώ παράλληλα γνωρίζοντας τα δεδομένα του τουρισμού όπως αυτός προσφέρεται στην Κρήτη σαν υπηρεσία, θεωρούν ότι μπορούν επιπρόσθετα να δώσουν μια επιπλέον υπηρεσία στους επισκέπτες.

« Άλλωστε τι περισσότερο έχει Καππαδοκία» όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν από περιοχές όπως το οροπέδιο Λασιθίου το οποίο έχει εκδηλώσει μέσω της δημοτικής αρχής ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αερόστατα, αφού τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος τουρισμού στηρίζουν ιδιαίτερα την προσπάθεια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας εξήγησαν ότι το νησί μας δεν είναι ότι πιο εύκολο, μορφολογικά και ότι πιο ιδανικό υπό τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες για τις πτήσεις με αερόστατο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία, εμπειρία και καλή οργάνωση για μια ασφαλή πτήση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες μιας και το αντικείμενο αυτό είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας.

Οι άνθρωποι της εταιρείας είναι χαρακτηριστικό ότι προσπαθούν μόνο για το αρχικό στάδιο προετοιμασίας των πτήσεων αλλά και το στήσιμο της εταιρείας, εδώ και τρία χρόνια προκειμένου να φτάσουν στο σημείο το οποίο βρίσκονται σήμερα.

Η ιδέα αφορά ένα όνειρο των ιδρυτών και ιδιοκτητών της εταιρείας πριν από πολλά χρόνια για πτήσεις με αερόστατο πάνω από την Κρήτη που μπορεί να προσδώσει αρκετούς πόντους σε νέους επισκέπτες ή και επαναλαμβανόμενους οι οποίοι τώρα μπορούν να δουν τον αγαπημένο τους προορισμό από ψηλά.

Μάλιστα «όταν μοιραστήκαμε για πρώτη φορά λένε χαρακτηριστικά το όραμα μας με τους φίλους μας όλοι γελούσαν διότι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ως εγχείρημα»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την στοχοθεσία οι πρώτες πτήσεις μπορούν να υλοποιηθούν σε λίγες μέρες από σήμερα, δηλαδή προς το τέλος του Μάη.

Στόχος της εταιρείας και των ανθρώπων της είναι η συνέχιση του προγράμματος καθ’όλη τη διάρκεια του έτους μιας και όπως υποστηρίζουν το νησί μας είναι εξαιρετικά όμορφο όλο το χρόνο.

Έτσι με τη βοήθεια του θεού η Κρήτη μπορεί να αποκτήσει μία επιπλέον ταξιδιωτική υπηρεσία.


Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία στο νησί το προηγούμενο διάστημα.
Όσοι κάτοικοι των περιοχών βρέθηκαν κοντά στα αερόστατα και στις πτήσεις τους, ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα, ενώ ήταν εξαιρετικά φιλικοί και εξυπηρετικοί με τους ανθρώπους εταιρείας!

Δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλές πτήσεις και πολλές εμπειρίες για όλους όσοι θα το επιλέξουν.

Σχολιάστε