ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας για τους δεινούς σκιέρ και όχι μόνο!

Φανταστείτε ένα ολόλευκο τοπίο και εσάς να διασχίζετε άσπρες πλαγιές και το βλέμμα σας να χάνεται στον φωτεινό ορίζοντα. Αν σας αρέσει αυτή η σκέψη, τότε µη χάνετε χρόνο και οργανώστε άµεσα την εξόρµησή σας σε ένα χιονοδροµικό κέντρο για να ζήσετε µια υπέροχη εµπειρία.

Χειµώνας δεν σηµαίνει «κάνει κρύο/βρέχει/χιονίζει, ας κάτσουµε σπίτι». Ο χειµώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να διασκεδάσετε στα χιονισµένα βουνά, να κάνετε… σλάλοµ στις πλαγιές, ή για όσους δεν έχουν «συστηθεί» ακόµα µε το σπόρ να δοκιµάσουν κάτι καινούριο, να …χορτάσουν χιόνι, να διασκεδάσουν αλλά και να γυµναστούν! Φυσικά, µιλάµε για το σκι, αγαπηµένο χόµπυ πολλών. Εµείς εδώ συγκεντρώσαµε λίστες µε tips και πληροφορίες για τα πιο γνωστά και µεγάλα χιονοδροµικά κέντρα της χώρας για να πάτε και αυτή τη φορά απόλυτα προετοιµασµένοι.

Χιονοδροµικό κέντρο Παρνασσού

Χιονοδροµικό κέντρο Παρνασσού icons

Μια απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται το χιονοδροµικό κέντρο Παρνασσού µε 23 πίστες για όλα τα επίπεδα σκιέρ, 7 χιονοδροµικές διαδροµές και 7 µονοπάτια, συνολικού µήκους περίπου 34 χιλιοµέτρων. Το κέντρο λειτουργεί από τις 8 το πρωί µέχρι τις 8 το βράδυ, υιοθετώντας τον θεσµό του sunset ski. Κάποιος λάτρης της περιπέτειας, µπορεί να δοκιµάσει να κατέβει µία από τις 12 εκτός πίστας διαδροµές µε πολύ βαθύ χιόνι ενώ σε µερικά σηµεία θα κάνετε σκι βλέποντας θάλασσα αφού φαίνεται ο Κορινθιακός Κόλπος! Για να χαρείτε ακόµα περισσότερο το χιονισµένο τοπίο, δοκιµάστε snowshoeing, δηλαδή πεζοπορία µε χιονορακέτες ή ακόµα και snow mobile.

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Δύο ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα (198 χιλιόµετρα)
  • ΤΙΜΕΣ: Η είσοδος θα σας κοστίσει €30 ή €27 αν αγοράσετε το ski pass σας online, ενώ αν πάτε ως απλώς επισκέπτης, η είσοδος είναι €15. Αν είστε αρχάριος στο σκι, µε τη συνοδεία δασκάλου η ηµερήσια κάρτα ανέρχεται στα €15.
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Το κατάστηµα ενοικίασης, πώλησης και συντήρησης χιονοδροµικού εξοπλισµού βρίσκεται στη θέση Κελάρια 1950, στο κεντρικό σαλέ του χιονοδροµικού κέντρου και η ενοικίαση του εξοπλισµού είναι στα €15.
  • ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Αναζητήστε το ιδανικό κατάλυµα στα κοντινά γραφικά χωριά της: Αράχωβας, Αµφίκλειας και στο Πολύδροσο.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Από Αθήνα, φτάνοντας στη Λιβαδειά, µπορεί να επιλέξει, ο επισκέπτης τη διαδροµή: Τιθορέα – Αµφίκλεια – ΧΚΠ ή Τιθορέα – Αµφίκλεια – Πολύδροσος – ΧΚΠ ή Αράχωβα – Διασταύρωση – ΧΚΠ

Χιονοδροµικό κέντρο Καλαβρύτων

Χιονοδροµικό κέντρο Καλαβρύτων icons

Πρόκειται για το µεγαλύτερο χιονοδροµικό κέντρο της Πελοποννήσου µε 14 πίστες όλων των επιπέδων αλλά και τη δυνατότητα free ride -ελεύθερη κάθοδος εκτός πίστας- για τους τολµηρούς. Οι ανήλικοι φίλοι του χιονιού µπορούν να απολαύσουν τον παιδικό αναβατήρα και να συνδυάσουν το παιχνίδι στο χιόνι µε τη χιονοδροµία. Το χιονοδροµικό κέντρο προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δοκιµάσουν το ανερχόµενο άθληµα της χιονοποδηλασίας, µε καταρτηµένους εκπαιδευτές και άρτιο εξοπλισµό.

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Δύο ώρες και πενήντα λεπτά από την Αθήνα (205 χιλιόµετρα)
  • ΤΙΜΕΣ: Το εισιτήριο είναι €20 αλλά αν πάτε µετά τη 13:00 θα σας κοστίσει €15. Ίδια τιµή ισχύει και αν ενοικιάσετε τον εξοπλισµό σας.
  • ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Τα Καλάβρυτα και οι γύρω περιοχές διαθέτουν άρτιους ξενώνες και ξενοδοχεία, σε κοντινή απόσταση από το χιονοδροµικό κέντρο.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Η απόσταση είναι 191 χλµ. µέσω της εθνικής οδού που συνδέει την Αθήνα µε την Πάτρα. Στο ύψος της Τράπεζας (ή Πούντας) (159ο χλµ) στρίβετε από την Εθνική οδό προς Καλάβρυτα και Χιονοδροµικό Κέντρο.

Χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου

Χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου icons

Στο κέντρο της Πελοποννήσου και σε υψόµετρο 1600µ., το χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου περιµένει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις πλαγιές του βουνού. Διαθέτει επτά πίστες, οργανωµένο σαλέ και είναι ιδανικό για οικογένειες καθώς το Μαίναλο θεωρείται «ήπιο» βουνό. Κατάλληλο για σύντοµες εκδροµές αφού έχει πολύ εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και στα πολλά θετικά του είναι και το γεγονός ότι έχει χαµηλό εισιτήριο εισόδου. Να σηµειωθεί ότι ακόµα και τους µήνες που δεν υπάρχει χιόνι, το κέντρο διοργανώνει και άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία ή αλεξίπτωτο.

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Δύο ώρες από την Αθήνα (170 χιλιόµετρα )
  • ΤΙΜΕΣ: Στα €14 η κάρτα των αναβατήρων ενώ αν πάτε από τις 2 το µεσηµέρι και µετά η τιµή πέφτει στα €10. Η ενοικίαση εξοπλισµού κοστίζει €15.
  • ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Πλήθος οργανωµένων καταλυµάτων υπάρχει στη Βυτίνα, σε απόσταση αναπνοής από το χιονοδροµικό κέντρο αλλά µπορείτε να βρείτε το ιδανικό κατάλυµα και στην Τρίπολη.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Ο επισκέπτης από την Αθήνα προκειµένου να φτάσει στο χιονοδροµικό θα βγει στην έξοδο µετά τα διόδια Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσει τον δρόµο προς Λεβίδι, θα περάσει το χωριό Κάψια και η προσέγγιση στην περιοχή του χιονοδροµικού γίνεται µε δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι από το χωριό Άνω Καρδαρα και ο δεύτερος από τη Βυτίνα.

Χιονοδροµικό κέντρο Βόρας ή Καϊµακτσαλάν

Χιονοδροµικό κέντρο Βόρας ή Καϊµακτσαλάν

Στα όρια του νοµού Πέλλας που συνορεύουν µε τα Σκόπια, το όρος Βόρας ή Καϊµακτσαλάν είναι το τρίτο µεγαλύτερο σε ύψος της χώρας µας, µε 2.524 µ.. Στην κορυφή του, µπορείτε να διακρίνετε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, µνηµείο του πρώτου παγκοσµίου πολέµου. Το συγκεκριµένο χιονοδροµικό λειτουργεί από το 1995. Το κατώτατο σηµείο του είναι 2.045 µ. µε κεντρικό καταφύγιο, παρκινγκ, σχολές σκι και φτάνει τα 2.480 µ. στο τέλος της διαδροµής του αναβατήρα Κρέµαση. Η θέα από το βουνό είναι µοναδική, βλέποντας το Θερµαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύµπου. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε τους πέντε αναβατήρες και τις πίστες µπλε και κόκκινου χρώµατος. Το συγκεκριµένο κέντρο θεωρείται ιδανικό για βελτίωση τεχνικής και διαδροµές σε απάτητο χιόνι.

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Έξι ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα. (552 χιλιόµετρα)
  • ΤΙΜΕΣ: Από €7 τη χαµηλή περίοδο.
  • ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Αρκετά ξενοδοχεία υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Στον Άγιο Αθανάσιο, ένα χωριό-διαμάντι που πρέπει να ανακαλύψετε σε µικρή απόσταση από το χιονοδροµικό κέντρο, αλλά και στην Παναγίτσα.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Από την Αθήνα για να φτάσετε στο χιονοδροµικό κέντρο Καϊµακτσαλάν θα πάτε µε κατεύθυνση προς τη Λαµία. Θα ακολουθήσετε την ειδική σήµανση µε κατεύθυνση προς Λάρισα & Βόλο και στη συνέχεια προς Έδεσσα.

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια icons

Σε υψόµετρο 1430-2005 µ. και δίπλα στην πόλη της Νάουσας βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδροµικά κέντρα της Ελλάδας. Για τους λάτρεις του αθλήµατος υπάρχουν πίστες µε κάθε βαθµό δυσκολίας και πίστες δρόµων αντοχής. Μπορείτε να το επισκεπτείτε, ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών, καθώς είναι το µόνο χιονοδροµικό της χώρας, που διαθέτει σύστηµα τεχνητής χιονόπτωσης. Στον ίδιο χώρο µε το χιονοδροµικό, υπάρχει ξενοδοχειακή µονάδα µε 34 δωµάτια και δυνατότητα φιλοξενίας έως 100 άτοµα. Εστιατόριο, lift bar, snow bar και chalet είναι κάποιες από τις παροχές του χώρου.

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 6 ώρες και 40 λεπτά (546 χιλιόµετρα)
  • ΤΙΜΕΣ: Από €13
  • ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Στη Νάουσα Ηµαθίας, είναι η ιδανική επιλογή, καθώς είναι πολύ κοντά στο χιονοδροµικό αλλά και στα χωριά Αρκοχώρι και στη Μηλίτσα.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Από την Αθήνα, µέσω της εθνικής οδού για Λαµία και στη συνέχεια για Βέροια. Φτάνοντας στη Βέροια, είστε πολύ κοντά µε το χιονοδροµικό.

Χιονοδροµικό Κέντρο Περτουλίου

Χιονοδροµικό Κέντρο Περτουλίου icons

Το χιονοδροµικό κέντρο Περτουλίου βρίσκεται έξω από τα Τρίκαλα (40 χλµ.) στα Περτουλιώτικα λιβάδια σε υψόµετρο 1200 µέτρων. Υπάρχουν τρεις πίστες κόκκινη, µπλε, πράσινη, αλλά και εκπαιδευτική, που ικανοποιούν όλους τους επισκέπτες. Η κόκκινη πίστα µε µήκος 1500 µέτρων και εναέριο lift, ενώ η µλπε είναι µε συρόµενο αναβατήρα. Για τους αρχάριους της παρέας, η πράσινη εκπαιδευτική είναι η κατάλληλη καθώς εξυπηρετείτε από baby lift. Στον ευρύτερο χώρο, θα βρείτε σαλέ, για να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφηµα και φαγητό, χώρο parking και ιατρείο. Επίσης, θα βρείτε χώρους για ενοικίαση εξοπλισµού σκι – snowboard – snowmobile και έλκηθρο, σε οικονοµικές τιµές.

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 4 ώρες από την Αθήνα. (357 χιλιόµετρα)
  • ΤΙΜΕΣ: €10 το κανονικό, € 7 το παιδικό και € 5 µιας χρήσης.
  • ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Περτούλι αλλά και στην πολύ κοντινή γραφική Ελάτη που διαθέτει ακόµα περισσότερους ξενώνες και αλλά ξενοδοχεία.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Από την Αθήνα, µέσω της εθνικής οδού για Τρίκαλα, 334 χιλόµετρα. Στη συνέχεια θα δείτε την ειδική σήµανση για το χιονοδροµικό κέντρο.

Σχολιάστε