ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα χόμπι της εποχής lockdown, η νέα μεγάλη τάση στα διεθνή ταξίδια το 2022

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμών και lockdown, η πανδημία έδειξε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το δρόμο για την επιστροφή τους στις ρίζες και στη δοκιμή και ανακάλυψη νέων ή και την επιστροφή τους σε παλιά χόμπι.

Σύμφωνα με έρευνα της British Medical Journal, ο αυξημένος ελεύθερος χρόνος που δημιούργησαν τα lockdown, συνέβαλε στην αύξηση των ενδιαφερόντων που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα. Παράλληλα, η Sport England αποκαλύπτει ότι το 62% των ενηλίκων θεωρούν ότι οι ενεργητικές δραστηριότητες είναι πλέον πιο σημαντικές από την εποχή προ πανδημίας.

Η δραστηριότητα που είχε τη μεγαλύτερη άνθιση είναι η ποδηλασία, με αύξηση 200% από το πρώτο lockdown έναντι της εποχή προ κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών του Ην. Βασιλείου.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της Adventure Travel Trade Association, σχεδόν δύο χρόνια μετά, η δημοφιλία της ποδηλασίας παραμένει υψηλή, με το 72% των ταξιδιωτών που επιλέγουν ταξίδια περιπέτειας να αναφέρουν ότι σχεδιάζουν διακοπές στη φύση, με εξωτερικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα την ποδηλασία. Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία οι άνθρωποι θα αναζητούν να συδυάσουν τις νέες τους αγαπημένες δραστηριότητες με τις διακοπές στο εξωτερικό.

Σχολιάστε