ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τι θα προβλέπει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού

Κονδύλια ύψους 30 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για Όλους», με σκοπό την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων εν μέσω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο και θα ανακοινωθεί το προσεχές Σάββατο 13 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο νησί της Σαντορίνης από το υπουργείο Τουρισμού, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται να συνδράμει έως και 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις.

Το ελάχιστο δηλαδή θα είναι e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ενώ θα υπάρξουν εταιρικά Holiday Vouchers για επιπλέον αφορολόγητο voucher διακοπών αξίας 300 ευρώ. Oι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 250.000, όμως δεν αποκλείεται το περαιτέρω… άνοιγμα αυτού του προγράμματος.

Οι ακριβείς όροι, καθώς και το εισοδηματικό όριο των ωφελούμενων θα «κλειδώσουν» μέσα στην εβδομάδα, ώστε το Σάββατο στη Σαντορίνη να γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις.

Σ’ ό,τι αφορά τα Holiday Vouchers, η κυβέρνηση επεξεργάζεται την τελική φόρμουλα για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τα φορολογικά κίνητρα που θα τους δοθούν έτσι ώστε να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια καλοκαιρινών διακοπών.

Το πρόγραμμα θα φτάσει στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που θα διαθέσει η επιχείρηση για τη χορήγηση holiday vouchers θα λογίζεται στις δαπάνες και θα εκπίπτει φορολογικά από τα έξοδα της εταιρείας, ενώ αφορολόγητο θα είναι το ποσό ωφέλειας και για τον εργαζόμενο που θα κάνει χρήση.

 

Σχολιάστε