ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τουρισμός: Ο κορωνοϊός ευνοεί τις ροές των Ρώσων στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι προκρατήσεις

Μείωση πωλήσεων σε προορισμούς της Ασίας και αλλαγές στις προτιμήσεις προορισμών, με μετακίνηση του ενδιαφέροντος σε άλλες περιοχές του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ευρώπη, καταγράφουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ στις προκρατήσεις διακοπών για το 2020, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το TourDom.ru, από το δίκτυο United Network of Travel Agencies, οι TBG και Hot Tours καταγράφουν μείωση κρατήσεων σε ασιατικούς προορισμούς, με τους Ρώσους να αναζητούν εντονότερα φέτος επιλογές στην Κούβα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ευρώπη.

Από τις 27 Ιανουαρίου, το δίκτυο καταγράφει γενική μείωση κρατήσεων της τάξης του 10% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Αυτό δεν συνδέεται τόσο με τον κορωνοϊό όσο με τις αλλαγές της ίδιας της ζήτησης.

Στο ταξιδιωτικό γραφείο Larussia στην Αγ. Πετρούπολη, το δίκτυο TBS καταγράφει ελαφριά μείωση πωλήσεων από την περασμένη εβδομάδα, όμως οι κρατήσεις για Ταϋλάνδη, Ινδία και Ευρώπη, ιδιαίτερα για Ελλάδα, είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Τα τουριστικά γραφεία στο Γεκατερίνμπουργκ αναφέρουν στροφή των τουριστών προς τα ΗΑΕ. Το δίκτυο τουριστικών γραφείων «Pink Elephant» καταγράφει ελαφριά μείωση της ζήτησης για Βιετνάμ και Ταϋλάνδη, όμως σημειώνει ότι μόλις οι τιμές μειωθούν, οι ταξιδιώτες ξεχνούν τους φόβους τους και επιλέγουν συμφέρουσες προσφορές.

Σύμφωνα με το δίκτυο τουριστικών γραφείων «Geography», οι προκρατήσεις αρχίζουν να ανεβαίνουν. Η διευθύντρια, Maria Bakerina, κάνει λόγο για πενταπλάσια αύξηση στις πωλήσεις με πρωταγωνιστή τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα την Τουρκία, αλλά και την Καραϊβική.

Σχολιάστε