ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τουρισμός: H Kίνα ανοίγει το δρόμο για την επανεκκίνηση- ΄Άνοιξαν 3.714 αξιοθέατα!

Καθώς η Κίνα ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού, ορισμένοι προορισμοί της ανοίγουν και πάλι στον τουρισμό.Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, 3.714 αξιοθέατα άνοιξαν για το κοινό στις 16 Μαρτίου.

Την ταχύτερη βελτίωση όσον αφορά τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζει η περιοχή Sanya στη Hainan και οι υποδομές της πόλης ξανάνοιξαν.

Στις 11 Μαρτίου, 25.000 άνθρωποι γύρισαν στην εργασία τους σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα στην Sanya, τα ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και οι υπηρεσίες κέιτερινγκ ανοίγουν διαρκώς και η ελπίδα για τον τουρισμό επανέρχεται.Ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην πόλη, το Atlantis Sanya, άνοιξε εφαρμόζοντας στρατηγικές για γρήγορη ανάκαμψη.

Το ξενοδοχείο άνοιξε μερικώς τις τελευταίες εβδομάδες του Φεβρουαρίου και πρόκειται να λειτουργήσει στο σύνολό του στις 28 Μαρτίου. Στις εγκαταστάσεις του διαθέτει ξενοδοχείο, ενυδρείο, water park και έχει λάβει μέτρα για να προσελκύσει επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει ειδικές τιμές για όσους επιθυμούν να μείνουν σε αυτό, ενώ προσφέρει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια για οικογένειες για το water park.Η περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στη Sanya εκτιμά ότι ο αριθμός των επισκεπτών στα ξενοδοχεία που άνοιξαν ανέρχεται σε 74.000.

Εκτός από τους εκδρομείς και τους τουρίστες, οι διαδικτυακές πωλήσεις και οι αγορές duty free έχουν επίσης σημειώσει ανάκαμψη στην πόλη, με πολλά καταστήματα duty free να επαναλειτουργούν προσαρμόζοντας το ωράριό τους.Μετά από σχεδόν ένα μήνα «καραντίνας» από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου, τα περισσότερα duty free συγκροτήματα εφαρμόζουν προωθητικές ενέργειες για να ανεβάσουν τις πωλήσεις.

Οι πελάτες χρειάζεται να διατηρούν ακόμη αποστάσεις ασφαλείας στις κοινωνικές συναναστροφές και να χρησιμοποιούν μάσκες γύρω και μέσα στα συγκροτήματα καταστημάτων και ξενοδοχείων. Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα της τουριστικής πλατφόρμας της Κίνας Ctrip, η Sanya βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών της χώρας που ανοίγουν και πάλι στο κοινό, με το σύνολο των πόλεων αυτών να φτάνουν πλέον τις 34.

Η πόλη αναμένεται να γίνει πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε σχέση με το παρελθόν ιδιαίτερα για τουρισμό υγείας, μετά το πέρας της πανδημίας.

Σχολιάστε