Uncategorized

“Φιλέτα” του Οργανισμού Λιμένος σε διαγωνισμό

Στην αξιοποίηση τριών ακινήτων μέσα από την εκμίσθωση τους προχωρά ο οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και είναι σχεδόν σίγουρο πως δύο από αυτά θα προσελκύσουν αρκετούς επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης που θα θέλουν να επενδύσουν. Πρόκειται για το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι και πριν από ένα περίπου χρόνο το υπεραστικό κτελ, το χώρο του πρώην ουζερί βάρδια στο κτίριο του λιμεναρχείου αλλά και το χώρο που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο δίπλα ακριβώς από το ανατολικό νεώριο. 

Τα δύο τελευταία θεωρούνται φιλέτα ενώ ειδικά για το πρώην νηπιαγωγείο η διακύρηξη προβλέπει να λειτουργήσει ως αναψυκτήριο. Στο κτίριο που στεγαζόταν για χρόνια το κτελ ηρακλείου λασιθίου θα πρέπει να δημιουργηθεί χώρος πολιτισμού και τέχνης. Οι διαγωνισμοί για τα τρία κτίρια θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Απόλλωνα Φιλιππή στο σχέδιο του οργανισμού είναι και η αξιοποίηση και άλλων ακινήτων όπως το πρώην απεντομωτήριο αλλά και το λιμενικό περίπτερο. Όμως τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν μπορούν να ακόμα να βγουν σε διαγωνισμό αν και οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί καθώς υπάρχει καθυστέρηση στις εγκρίσεις που απαιτούνται από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι και η αιτία που οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί βγήκαν στον αέρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αν και το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ορίζονται από το ΤΑΙΠΕΔ έχει υποβάλει την παραίτηση του αμέσως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ Φιλιππή.

                                

Σχολιάστε