ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωση «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Ένωση  Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό επαγγελματίες για την επερχόμενη λήξη της σαιζόν και να τους ευχηθεί μια ακόμα καλύτερη για το 2019.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει και η Ελληνική Πολιτεία  να σταθεί αρωγός και στις πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που δίνουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους καθώς αυτοαπασχολούνται σε αυτές και έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες μας . Τους μεταδίδουν τον πολιτισμό μας, τους μυούν στην καθημερινότητα μας και τους προσφέρουν την επαφή με την ελληνική οικογένεια.

    Η 27η Σεπτεμβρίου ας γίνει αφορμή να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε όλοι για τη συμβολή του τουρισμού στην κοινωνία και πώς εμείς σαν πολίτες αλλά και σαν επαγγελματίες του τουρισμού μπορούμε να συμβάλουμε στην επιπλέον υγιή και σταθερή ανάπτυξη του δίχως να εξαρτόμαστε από συγκυριακές πολιτικές καταστάσεις των ανταγωνιστών μας.

Ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να αναλογιστούμε εάν επιθυμούμε υπέρογκα νούμερα αφίξεων από τα αεροδρόμια ή αν επιθυμούμε ποιοτικότερο τουρισμό που δεν θα επηρεάζεται από συγκυρίες αλλά από συνειδητή επιλογή .

Η αναβάθμιση των υποδομών μας  θα συμβάλει σε αυτό ώστε αφ’ ενός  οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες μας να διακρίνουν τη βελτίωση και τον πλουραλισμό των υπηρεσιών μας αλλά και οι νέοι θα διακρίνουν πως εκτός από τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία μας, βρίσκονται σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιφέρεια που συνδυάζει την ιστορία της με τις σύγχρονες υποδομές.  

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Γιώργος Χριστοδουλάκης

Σχολιάστε