ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ENA TAΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EXPERIENCE CRETA

 

 

 

 

 

Είναι δυνατόν να ειπωθεί μια ιστορία πολλών χιλιάδων ετών χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία;

Είναι δυνατόν να συνδυαστεί κάτι διαχρονικό με κάτι πρωτοποριακό;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι “ναι”, χάρη στο όραμα και την δημιουργία της θεματικής διαδρομής, όπου επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα σημαντικότερα μυθολογικά και ιστορικά γεγονότα της Κρήτης.

Σε συνεργασία με την Vekoma Rides Manufacturing, την μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής θεαματικών διαδρομών στον κόσμο, την Brogent technologies και την IXORVFX, δημιούργησε το πρώτο εσωτερικό θεαματικό πάρκο στην Ελλάδα, το οποίο περιέχει την πιο τεχνολογικά προηγμένη εξομοίωσης πτήσης στην Ευρώπη.

Σε 2000 τετραγωνικά μέτρα ακριβώς στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης, στον χώρο του Experience Creta θα έχετε μία μοναδική εμπειρία, ταξιδεύοντας στον χρόνο, βιώνοντας μία διαδραστική κινηματογραφική παραγωγή, όπου απεικονίζει τις μυθολογικές και ιστορικές λεπτομέρειες της ανόδου και της πτώσης του μινωικού πολιτισμού. 

Η γέννηση του Δία, η αρπαγή της Ευρώπης, η περιήγηση στο παλάτι της Κνωσού, τα ταυροκαθάψια, η γνωριμία με τον Μινώταυρο και η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού είναι κάποια από τα πιο εκπληκτικά γεγονότα που θα ζήσει ο κάθε επισκέπτης.

Η ακολουθία των γεγονότων ξετυλίγεται μέσω των δύο ειδικών κινητών πλατφόρμων, χωρητικότητας 48 θέσεων, οι οποίες κινούνται σε τέλειο συντονισμό με την εικόνα της ταινίας. Υπάρχουν συνοδευτικά εφέ που ενσωματώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του θεάτρου, δημιουργώντας μία πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία για όλες σχεδόν τις αισθήσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Minoan Enterprises, Μανόλης Γαβριλάκης μίλησε αποκλειστικά στο holidaynews.gr και τόνισε “Η ιδέα για την δημιουργία του Experience Creta είναι του κ. Μαρκαντώνη, ο οποίος πρίν κάποια χρόνια συνέλαβε αυτή την ιδέα, την υλοποίησε με πολύ κόπο και τεράστια έξοδα. Αυτή η επένδυση έχει στοιχίσει πολλά εκατομμύρια, ο κόσμος μπορεί να μην το βλέπει με την πρώτη ματιά, όμως όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν εδώ είναι υψηλής τεχνολογίας. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει, ήδη υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από όλους τους φορείς, τα σχολεία, όπου τα παιδάκια έχουν ξετρελαθεί. Οι κριτικές είναι καταπληκτικές και μάλιστα από ειδήμονες. Άνθρωποι του τουρισμού, ξεναγοί και τουριστικοί πράκτορες. Στηριζόμαστε στην ντόπια αγορά, αλλά και στις κρουαζιέρες, τους tour operators για όλη την σεζόν. Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 έως τις 22.00, έχουμε εκπαιδευμένο προσωπικό. Το ταξίδι στον χρόνο μας γυρνάει πίσω… στον Μινωικό πολιτισμό. Εδώ ξεκίνησαν όλα. Με αυτή την δραστηριότητα θα θυμηθούμε ποιοι ήμασταν , ποιοι είμαστε και ποιοι πρέπει να είμαστε στο μέλλον. Υπάρχει η δυνατότητα για κάθε επισκέπτη να ζήσει την ιστορία και να απολαύσει πράγματα, τα οποία δεν θα δει ή δεν θα ακούσει στα αρχαιολογικά ευρήματα. Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι χώροι, όπου θα φιλοξενούνται και άλλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες με διδακτικό περιεχόμενο.”

Ενώ και ο πρόεδρος της εταιρίας που διαχειρίζεται τον χώρο, κ. Νίκος Μαρκαντώνης μίλησε στο holidaynews.gr και ανάφερε “Η ιδέα μας ήταν ότι ο πολιτισμός μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα και το οποίο θα πρέπει να προβληθεί περισσότερο από κάθε άλλο. Ήλιο και θάλασσα έχουν πολλοί, Μινωικό πολιτισμό μόνο εμείς. Η ιστορία μας είναι το μεγάλο μας ατού και είναι αυτό που προβάλλεται λιγότερο. Βρήκαμε συνεργάτες όπου είναι εξειδικευμένοι στον θεματικό πολιτισμό και με την βοήθεια τους να δημιουργήσουμε αυτόν τον όμορφο χώρο, όπου υπηρετεί τον πολιτισμό της Κρήτης και βοηθάει στο όνειρο που έχουμε όλοι, στον δωδεκάμηνο τουρισμό. Ο επισκέπτης μας, όταν μπει σε αυτό τον χώρο, θα περπατήσει έναν λαβύρινθο και θα ζήσει μια καταπληκτική εμπειρία πτήσης μέσα στον χρόνο, θα μάθει πως ξεκίνησε ο Μινωικός πολιτισμός, από τους Τιτάνες και πως έφτασε στην πρώτη φάση της καταστροφής, το τέλος της εποχής του Μινώταυρου.”

Η ζωγράφος που επιμελήθηκε τις τοιχογραφίες στον μοναδικό χώρο του Experience Creta, κ. Χρύσα Δαμιανίδου, τόνισε “Μπορεί να μην είμαι από την Κρήτη, είμαι από την Θεσσαλονίκη, αλλά ο Μινωικός πολιτισμός είναι το νούμερο ένα σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την αξία τους. Η Κρήτη δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, είναι ένας ολόκληρος πολιτισμός. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι υπάρχει εδώ. Για παράδειγμα μέσω της τέχνης. Η τέχνη πάντα συγκινεί και δη η τέχνη του δρόμου. Με συγκινεί ιδιαίτερα η δημιουργία, ξεκίνησα από τα κοσμήματα και τώρα ασχολούμαι με την ζωγραφική. Ο χώρος αυτός έχει έξι τοιχογραφίες, όπου μου πήρε 3,5 μήνες για να τις τελειώσω. Διαλέξαμε θέματα πολύ αντιπροσωπευτικά της Μινωικής περιόδου, με την καθοδήγηση του χώρου. Όλες οι τοιχογραφίες είναι παιδιά μου και τις αγαπάω εξίσου. Όμως, η αγαπημένη μου τοιχογραφία είναι οι “Τρείς κυρίες” γιατί έτσι όπως τις έχω παρουσιάσει, δεν έχει παρουσιαστεί ξανά, έβαλα φούστες, ενώ στην πραγματική τοιχογραφία είναι μέχρι την μέση.”

Ο χώρος του Experience Creta βρίσκεται απέναντι από τον νέο τερματικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, στην οδό Εφέσου 14. Η διάρκεια της επίσκεψης είναι περίπου 30 λεπτά, δίνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα να συνδυάσει την εμπειρία στον χώρο με μία εκδρομή στην Κνωσσό, στο αρχαιολογικό μουσείο ή και σε άλλους προορισμούς.

Εκτός από τον προσομοιωτή πτήσης κατά την διάρκεια της διαμονής του ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τον καφέ του στο Εxperience cafe, ενώ μελλοντικά θα λειτουργήσουν και άλλες μικρότερες θεματικές διαδρομές, κατάστημα σουβενίρ και αίθουσα εκδηλώσεων.

Σχολιάστε