ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Aθλητές απ’ όλο τον κόσμο στον Μαραθώνιο της Ρόδου!

Με διεθνείς συμμετοχές θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου ο Μαραθώνιος της Ρόδου 

Της Ελευθερίας Πελλού

Διεθνείς συμμετοχές υπάρχουν και φέτος στον Μαραθώνιο της Ρόδου, ο οποίος διεξάγεται στις 9 Απριλίου 2017 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Αθλητές από τις ΗΠΑ, την Αφρική, το Ισραήλ και από την Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο) θα απολαύσουν την μοναδική παραθαλάσσια διαδρομή.

Οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει η διοργάνωση συνεχίζονται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 (μέσω του https://roadstorhodes.com) και όπως όλα δείχνουν μέχρι τότε θα προστεθούν νέες συμμετοχές από το εξωτερικό.

Ο Μαραθώνιος βάζει τη Ρόδο στο χάρτη των  προορισμό μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Έχοντας και την πιστοποίηση της AIMS και της IAAF καθιερώνεται ως θεσμός, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που συνδιοργανώνει τον αγώνα, για την επέκταση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού & Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου,  Μαριέτα Παπαβασιλείου, με τη φετινή διοργάνωση διακρίνονται τα απτά αποτελέσματα των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο Διεθνής Μαραθωνίος Ρόδου λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών κατά τη χαμηλή σεζόν, καθώς πρακτορεία έχουν διαμορφώσει ειδικά πακέτα.

«Φέτος η τουριστική περίοδος ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου με δύο πτήσεις την εβδομάδα  από το Ισραήλ. Όπως και με το Ισραήλ, γίνεται προσπάθεια και με άλλες αεροπορικές εταιρείες να διευρύνουν το πτητικό τους πρόγραμμα προς τη Ρόδο. Με αφορμή τον Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, τα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία έχουν δημιουργήσει και προωθούν τουριστικά πακέτα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν πριν από τρία χρόνια και σήμερα αρχίζουμε να βλέπουμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.

Η προσπάθεια να καθιερώσουμε τη Ρόδο ως προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων συνεχίζεται μεθοδικά.  Πολλά πράγματα θα συμβάλουν συνδυαστικά στην επέκταση της διάρκειας της σεζόν. Η καλύτερη διαφήμιση είναι οι εμπειρίες που αποκομίζουν οι δρομείς από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Μέσα από την μοναδική παραθαλάσσια διαδρομή του Μαραθωνίου της Ρόδου, οι αθλητές Έλληνες και ξένοι, αλλά και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή να ανακαλύψουν την πόλη μας, την πλούσια της ιστορία και τις ασυναγώνιστες ομορφιές της», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Ρόδου διεξάγεται την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου). Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος έχουν έτσι την ευκαιρία, εάν το θελήσουν, να παρατείνουν την παραμονή τους και να περάσουν ένα ανεπανάληπτο Πάσχα στη Ρόδο.  Όσοι παραμείνουν, αξίζει να βρεθούν στη Μεσαιωνική Πόλη και περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του Αγίου Φανουρίου, διακοσμημένα με σκηνές από τα Θεία Πάθη, να ακολουθήσουν τον Επιτάφιο σε κάποια από τις γραφικές γειτονιές της πόλης της Ρόδου ή σε κάποιο από τα .όμορφα χωριά και να κάνουν Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Ρόδου, με θέα τα μοναδικά μνημεία στο ιστορικό Μαντράκι…

H Aegean, επίσημος χορηγός αερομεταφορών της διοργάνωσης διαθέτει τιμές από 19 Ευρώ προς Ρόδο. Υπάρχουν ειδικές τιμές για γκρουπ των 10 ατόμων και άνω. Επίσης, η Blue Star Ferries, επίσημος χορηγός θαλάσσιων μεταφορών παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για Ρόδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τη διαδικασία κρατήσεων , επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145 ή στείλτε μήνυμα στο info@roadstorhodes.com.

Όσο για τις προσφορές στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, μπορείτε να ενημερωθείτε στο: https://roadstorhodes.com/items.php?catid=45

Σχολιάστε