Uncategorized

Aποκλειστικό: Έκλεψαν τίγρη από γνωστή γκαλερί της Μυκόνου!

Με το που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν…

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες ξημερώματα στο Νησί των Ανέμων, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Holidaynews.gr. Το εικονιζόμενο γλυπτό εκλάπη από την γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Mykonos από τρεις άγνωστους άνδρες που …δεν προσπάθησαν και πολύ για να το κλέψουν.

Τι εννοούμε;

Η υπάλληλος του καταστήματος είχε βγάλει το γλυπτό έξω από την βιτρίνα της γκαλερί ως ντεκόρ και κλείνοντας το κατάστημα ξέχασε να το βάλει μέσα!

Τα ξημερώματα λοιπόν τρεις άγνωστοι άνδρες που περνούσαν από το σημείο διαπίστωσαν ότι η τίγρης …αναπαυόταν αμέριμνη έξω από την γκαλερί, οπότε θεώρησαν σωστό να την πάρουν και να φύγουν!

Λίγες ώρες μετά και καθώς η υπάλληλος είχε επιστρέψει για να ανοίξει την γκαλερί διαπίστωσε πως το πολύτιμο αντικείμενο, κόστους 8.000 ευρώ είχε κάνει φτερά! Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία αλλά ήταν ήδη αργά. Οι άνδρες του Α.Τ Μυκόνου ζήτησαν και πήραν το οπτικό υλικό τις κάμερες του απέναντι καταστήματος διαπιστώνοντας την παρουσία των τριών ανδρών και φυσικά τα χαρακτηριστικά τους.

Η διεύθυνση της γκαλερί έβγαλε ανακοίνωση στην σελίδα της στο facebook ζητώντας από τους επίδοξους κλέφτες να επιστρέψουν πίσω την τίγρη με την υπόσχεση ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις.

«Το εικονιζόμενο γλυπτό εκλάπη σήμερα νωρίς το πρωί έξω από τη γκαλερί μας στη Μύκονο. Δεν θα ασκηθούν διώξεις σε περίπτωση που το επιστρέψουν άμεσα οι 3 άντρες που το πήραν. Όποιος έχει κάποια πληροφορία σχετική, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας στο 2289027005» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το γεγονός ότι η κλοπή αποδίδεται στην αμέλεια της υπαλλήλου της γκαλερί δεν σημαίνει ότι ένας παγκόσμιος ταξιδιωτικός προορισμός όπως είναι η Μύκονος θεωρείται ασφαλής για τους τουρίστες. Το αντίθετο μάλιστα. Η ελλιπής αστυνομική δύναμη έχει καταστήσει το νησί τα τελευταία χρόνια εύκολη λεία για οργανωμένες συμμορίες που ρημάζουν τις βίλες και τα καταστήματα και που φυσικά αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού απ’ σε άκρη της γης.

Σχολιάστε