ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Agios Nikolaos Cliff Diving 2022: Επιστρέφει μετά την πανδημία με ρεκόρ συμμετοχών

Βουτιές από τα 20 μέτρα στη λίμνη Αγίου Νικολάου Κρήτης με κορυφαίους καταδύτες απ’ όλο τον κόσμο το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου.

Μοναδικό θέαμα, ένταση και ανταγωνισμός για την κορυφή είναι τα χαρακτηριστικά του Agios Nikolaos Cliff diving 2022 που φέτος θα γίνει τo Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να έχει περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Τρία χρόνια μετά, αφού η πανδημία οδήγησε στην ακύρωση των διοργανώσεων μετά το 2019, το Agios Nikolaos Cliff diving 2022 επιστρέφει.

Φτάνει αισίως στην πέμπτη διοργάνωση έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στην Κρήτη και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Square_1200x1200
Είναι από τις ελάχιστες διοργανώσεις παγκοσμίως που γίνεται στο κέντρο μιας πόλης, στον κοσμοπολίτικο Άγιο Νικόλαο και τη γεμάτη θρύλους λίμνη Βουλισμένη.

Το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εθνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης τόσο για το θέαμα που προσφέρει ως extreme sport όσο και για το αγωνιστικό του κομμάτι.

2A5A0701

Στην Φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 26 αθλητές και αθλήτριες καταδύσεων από ψηλά σημεία, που ανήκουν στους κορυφαίος του κόσμου, προέρχονται από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας κι έχουν κατακτήσει πολλά μετάλλια και πρωτιές σε διάφορες διοργανώσεις ανά την υφήλιο.

Την τελευταία διοργάνωση (2019) το μοναδικό διήμερο θέαμα παρακολούθησαν συνολικά 10.000 θεατές!

2A5A0649

Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και η Infinite drop.

Σχολιάστε