ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Booking.com: Πού ονειρεύονται να ταξιδέψουν οι τουρίστες φέτος – Η Ελλάδα στις σκέψεις των Αμερικανών

Το Μπαλί, η Ανδαλουσία, το Λονδίνο, η Φλόριντα και το Παρίσι είναι μερικοί από τους προορισμούς οι οποίοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ταξίδια από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, όπως προκύπτει από τις λίστες αγαπημένων προορισμών που δημιούργησαν το τελευταίο δίμηνο επίδοξοι ταξιδιώτες στην πλατφόρμα της Booking.com.

H λίστα δείχνει ότι οι ταξιδιώτες προτιμούν προορισμούς με επίκεντρο τον πολιτισμό και τις διακοπές παραλίας ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις άλλων ταξιδιωτών της Booking.com, η ευρεία απήχηση των προορισμών αυτών έγκειται στους περιπάτους πόλης, τη φύση και τον πολιτισμό τους, αποκαλύπτοντας ίσως τις εμπειρίες που αναζητούν περισσότερο αυτή τη στιγμή οι ταξιδιώτες.

Ειδικά για τους Αμερικανούς, παρατηρήθηκε ότι στις χώρες του εξωτερικού που βρίσκονται στις λίστες επιθυμιών τους είναι η Ελλάδα καθώς και το Μεξικό, η Ιταλία, το Ην. Βασίλειο και η Γαλλία.

Όσον αφορά τα ταξίδια περιπέτειας στο εξωτερικό τα οποία πρωταγωνιστούν στις λίστες των Αμερικανών ταξιδιωτών, πρώτες επιλογές είναι οι προορισμοί παραλίας του Μεξικό και οι ευρωπαϊκές πόλεις. Με σειρά προτεραιότητας: Κανκούν (Μεξικό), Παρίσι (Γαλλία), Λονδίνο (Ην. Βασίλειο), Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο), Τουλουμ (Μεξικό), Playa del Carmen (Μεξικό), Ρώμη και Βαρκελώνη.

Οι δημοφιλέστερες μορφές φιλοξενίας είναι τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα. Τα ξενοδοχεία αντιπροσωπεύουν το 40% των καταλυμάτων στις λίστες επιθυμιών των ταξιδιωτών το τελευταίο δίμηνο, και τα διαμερίσματα το 20%.

Τρία από τα κορυφαία δημοφιλέστερα καταλύματα είναι το παγκόσμιας κλάσης resort Five Jumeirah Village στην καρδιά του Ντουμπάι, το Paradise Island Resort & Spa στις Μαλδίβες και το Amora Ubud Boutique Villas στο Μπαλί.

Ο Arjan Dijk, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ της Booking.com, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε τη σειρά διαφορετικών ταξιδιωτικών εμπειριών που ονειρεύονταν οι πελάτες μας, περιμένοντας να ταξιδέψουν ξανά. Η δημιουργία λίστας επιθυμιών στο Booking.com είναι ένας εμπνευσμένος τρόπος για όλους να αρχίσουν να ονειρεύονται και πάλι ταξίδια, και δεσμευόμαστε να τους διευκολύνουμε να κάνουν τα όνειρα αυτά πραγματικότητα όταν η ώρα θα είναι σωστή.

Σχολιάστε