Uncategorized

ETC | Nέα έρευνα δίνει ελπίδες για τον ευρωπαϊκό τουρισμό το καλοκαίρι του 2021: Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θέλουν να ταξιδέψουν

To 54% των Ευρωπαίων επιθυμούν να ταξιδέψουν μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο, το 41% προγραμματίζουν ταξίδι σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, το 54% επιθυμεί να ταξιδέψει με πτήση και το 36% οδικώς.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, ETC, σε δείγμα 5.855 Ευρωπαίων από τις σημαντικότερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν οτι σκοπεύουν να ταξιδέψουν την περίοδο από το Μάιο έως τον Ιούλιο, όμως μόλις το 12% προγραμματίζουν ταξίδι πριν τα τέλη Μαρτίου.

Οι διακοπές παραλίας προηγούνται στις προτιμήσεις τους έναντι των city break, και ακολουθούν τα ταξίδια με επιστροφή και τα εκπαιδευτικά ταξίδια.

Συνολικά, η επιθυμία των Ευρωπαίων για ταξίδια παρουσιάζει αύξηση από τον Σεπτέμβριο έναντι του προηγούμενου τετραμήνου.

Οι Ευρωπαίοι ηλικίας 35-44 έχουν τη μεγαλύτερη επιθυμία για ταξίδια. Όμως και οι άνω των 55 ετών σημειώνουν αύξηση της διάθεση να ταξιδέψουν, κάτι που αποδίδεται στον ταχύτερο εμβολιασμό τους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία όσων ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν είναι η πιθανότητα να περάσουν από καραντίνα (16%), η αύξηση του αριθμού κρουσμάτων στον προορισμό (14%) και η πιθανότητα να μολυνθούν με τον ιό (13%).

Σχολιάστε