ΠΡΟΣΩΠΑ

EUROINS: Κάνει πρωταθλητισμό στην ασφάλιση των ενοικιαζόμενων οχημάτων στην Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Insuranse Group, αποκλειστικής εκπροσώπου της ασφαλιστικής εταιρείας Euroins στην Ελλάδα, έχει κάθε λόγο σήμερα να είναι περήφανος για την ομάδα του, και τα αποτελέσματα που έχουν καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα στην ασφαλιστική αγορά των αυτοκινήτων και ακόμα περισσότερο στον κλάδο των rent a car.

Ο ίδιος ανοίγει τα χαρτιά του στο Holidaynews.gr και εξηγεί πως το μυστικό είναι ένα και δεν υπάρχει λόγος να είναι κρυφό. «Είμαστε όλοι, και εγώ προσωπικά δίπλα στον επιχειρηματία ενοικιαστή, όπου κι αν αυτός βρίσκεται. Στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στην Αττική…παντού…»

Ο ίδιος πολλά χρόνια στον ασφαλιστικό κλάδο με συνέπεια και επαγγελματισμό τονίζει «Η Euroins είναι η εταιρία των ασφαλιστών και το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη»

Από πότε δραστηριοποιείται η EUROINS στον Ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο;

Η σύλληψη της ιδέας έλαβε χώρα  το 2013 κατόπιν της 20ετούς και πλέον επιτυχημένης πορείας και της αποκτηθείσας πείρας στην Interamerican, όπου σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα και την διαμόρφωση των αναγκών στην ασφαλιστική αγορά, θέσαμε, μέσω των Συνεργατών μας, τον ακρογωνιαίο λίθο σε ένα πολλά υποσχόμενο νέο οικοδόμημα με τον Διαμεσολαβητή σε πρώτο πλάνο και απώτατο στόχο να αλλάξουμε τα διαμορφωθέντα δεδομένα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ξεκινήσαμε την λειτουργία της επιχείρησης εστιάζοντας στην αστική ευθύνη από χερσαία αυτοκινούμενα οχήματα έχοντας ήδη προετοιμάσει το έδαφος κατάλληλα ανοίγοντας 17 Κλάδους στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) από τους 18 συνολικά στους οποίους δραστηριοποιείται η EUROINS στο εξωτερικό. Μέσω της άκρως επιτυχούς πορείας της Εταιρείας στον Κλάδο Αυτοκινήτου, έχουμε αποφασίσει να διεισδύσουμε, λίαν συντόμως, σε έτερους Κλάδους, αρχής γενομένης από εκείνους της Περιουσίας και των Σκαφών.

Τα στοιχεία που παρουσιάσατε είναι σε απόλυτα νούμερα καθολικά για τον κλάδο του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για το 2016. Πού οφείλεται αυτή η πρωτιά;

Η Εταιρεία βασισμένη σε ηθικά πρότυπα και αξίες επιλέγει μέσω της Δέουσας Επιμέλειας (Due Diligence) – μιας καθορισμένης εσωτερικής αυστηρής πολιτικής και διαδικασίας – το προφίλ των υποψηφίων πελατών της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιδανικός επιχειρηματίας είναι εκείνος ο οποίος προσέχει το στόλο των αυτοκινήτων του που αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο. Επιπλέον, δομούμε μαζί τους διαπροσωπικές σχέσεις έχοντας πολύτιμους συμμάχους την αξιόπιστη EUROP ASSISTANCE, αποκλειστικό μας Συνεργάτη στην παροχή Οδικής Βοήθειας & Φροντίδας Ατυχήματος καθώς, επίσης, και την ταχύτατη και ακέραιη διεκπεραίωση των Ζημιών μέσω των Συνεργαζομένων Συνεργείων μας που θέτει τον επιχειρηματία σε θέση ισχύος. Η θέσπιση και διατήρηση των απαραίτητων κινήτρων για τους επιχειρηματίες ενοικιαστές έρχονται ως επιστέγασμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της ακεραιότητας που διέπουν τις σχέσεις μας οι οποίες χτίστηκαν εξ’ αρχής βασισμένες στις αρχές της ηθικής, της ειλικρίνειας, της τιμιότητας και του καθήκοντος. Οι επιχειρηματίες με τους οποίους συνάπτουμε σχέσεις αξίας αποτελούνται από αξιόλογους και διακεκριμένους επαγγελματίες που διαθέτουν αξιόπιστο στόλο οχημάτων. Τους στηρίζουμε καθημερινώς για την επίλυση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην διεκπεραίωση των λειτουργιών τους.

Πόσο σημαντικό είναι μια ασφαλιστική εταιρεία να είναι τόσο κοντά στον επαγγελματία αυτή την δύσκολη περίοδο;

H Αγορά των ενοικιαζόμενων οχημάτων διέπεται από συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες οι οποίες την καθιστούν μοναδική στο είδος της. Μεταξύ των σημαντικότερων τούτων ιδιαιτεροτήτων είναι η ραγδαία αυξομείωση της ζήτησης των συγκεκριμένων υπηρεσιών ενοικίασης οχημάτων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Η εποχιακή ραγδαία αύξηση της ζήτησης λαμβάνει χώρα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου η οποία φθάνει στην κορύφωση της (peak) μεσούσης της θερινής περιόδου. Η EUROINS έρχεται σε τούτο το σημείο ως σημαντικός αρωγός στην διεκπεραίωση των εργασιών του επαγγελματία εστιάζοντας σε όλο το φάσμα των ενεργειών του καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, περισσότερο δε, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου όπου η ζήτηση είναι αυξημένη. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις νέες εφαρμογές και χτίζοντας διαρκώς την έννοια της διαπροσωπικής επαφής, ο επαγγελματίας που μας εμπιστεύεται γνωρίζει καλά ότι διαθέτει ένα σημαντικότατο όπλο στην φαρέτρα του που τον καθιστά ικανό να διαφοροποιείται και να ξεχωρίζει από το σύνολο του εύρους των παρομοίων παρεχομένων υπηρεσιών της Αγοράς. Η ευελιξία στην ταχύτατη εξυπηρέτηση του από το στάδιο ανάληψης του κινδύνου έως την ακέραιη διεκπεραίωση της επελθούσας ζημίας του προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ελαχιστοποιώντας στο έπακρο τις πιθανές απώλειες του και διασφαλίζοντας την περιουσία και το εισόδημα του.

Ποιες είναι οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες το τιμολόγιο σας είναι πιο ανταγωνιστικό για το ενοικιαζόμενο αλλά και για τα λοιπά οχήματα;

Το τιμολόγιο της EUROINS είναι άκρως ανταγωνιστικό σε σχέση με την ποιότητα των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών όπου σε απόλυτη συνάρτηση με την άρτια εκπαίδευση, κατάρτιση και τεχνογνωσία (know-how) που διακατέχει την Εταιρεία, προσφέρουν προστιθέμενη αξία (added value) στον Διαμεσολαβητή-Συνεργάτη, απλουστεύοντας το έργο του και ανοίγοντας του νέους ορίζοντες στο θολό τοπίο του ανταγωνισμού και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Όπως προανέφερα, μέσω της προσεκτικής επιλογής των Συνεργατών μας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Εταιρείας, αποφασίσαμε να δομήσουμε ένα ενιαίο τιμολόγιο για τους επαγγελματίες-Διαμεσολαβητές στην χρήση των ενοικιαζομένων οχημάτων. Στις λοιπές χρήσεις, μέσω των εποικοδομητικών μας συνεργασιών, έχουμε πολύ ανταγωνιστικό τιμολόγιο, πάντα, σε συνάρτηση με την ποιότητα των υπηρεσιών μας όπως ανέφερα νωρίτερα.

Πρόσφατα πραγματοποιήσατε με επιτυχία το συνέδριο σας στην Πάτρα. Τι προέκυψε από αυτή την συνάντηση;

Οι συναντήσεις της Εταιρείας λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Αποτελούν, σαφώς, μεμονωμένες στιγμές κατά την διάρκεια του έτους, καθώς η ουσιαστική σχέση και επαφή με τους Συνεργάτες μας δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα στο πλαίσιο μιας ετήσιας εκδήλωσης. Η επαφή μας είναι συχνότατη με απώτατο σκοπό να προβλέπουμε και να ικανοποιούμε τις ανάγκες τους που εξελίσσονται και αλλάζουν ραγδαίως στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό ο σύγχρονος Διαμεσολαβητής να είναι και επιχειρηματίας την σήμερον ημέρα, και αποτελεί καθήκον μας να τον στηρίξουμε, διότι η προσφορά του στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη. Επιπλέον, σε όλη τούτη την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινώς, είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να έχουμε κοντά μας επιφανείς ανθρώπους όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος με τους οποίους, από κοινού, έχουμε προβεί σε κοινωνικές δράσεις προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχοντας ως απώτατο στόχο να είμαστε Δίπλα στον Συνάνθρωπο.

Εισερχόμαστε στην πασχαλινή περίοδο με χιλιάδες πολίτες να μετακινούνται και φέτος στους δρόμους της χώρας. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι χάνουμε σχεδόν ένα συνάνθρωπο μας την ημέρα σε τροχαία δυστυχήματα ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που υφίστανται μόνιμες βλάβες στον οργανισμό τους (αναπηρίες κτλ) από τροχαία. Τι θα συνιστούσατε στους πολίτες και ποιες καλύψεις θα συστήνατε να έχουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τα οχήματα τους;

Οι πρόσθετες καλύψεις, οι οποίες ασφαλίζουν την αξία ή το περιουσιακό στοιχείο ενός ασφαλιζόμενου είναι το ελάχιστο, πάντα, σε σχέση με την συμπεριφορά οδήγησης και την σύνεση που πρέπει να διέπουν τις πράξεις όλων μας, προσπαθώντας να τηρούμε σε πρώτο στάδιο τα βασικά μέτρα ασφαλείας όπως να φοράμε απαραιτήτως ζώνη και κράνος. Σαφώς και υπάρχουν πρόσθετες καλύψεις όπως π.χ. καλύψεις Πυρός, Κλοπής, κλπ., όμως, τούτο δεν είναι το ζητούμενο. Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι ότι μια κακή στιγμή μπορεί να μας αλλάξει την ζωή δια παντός στερώντας μας εκείνους που αγαπάμε. Εμείς, προσπαθούμε από την πλευρά μας μέσω των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) να προσφέρουμε έργο στην κοινωνία διοχετεύοντας αλκοολόμετρα τελευταίας γενιάς στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ελληνικής Επικράτειας. Σε τούτο το σημείο, όμως, χρειάζεται η παρέμβαση της Πολιτείας η οποία θα πρέπει να θεσπίσει μάθημα οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία. Η Εταιρεία μας διαχειρίζεται καθημερινώς πολλές ζημιές και μέσω της αποκτηθείσας εμπειρίας μας, παρατηρούμε ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές από αμέλεια, οφειλόμενη στην μη σωστή διαπαιδαγώγηση.

Σχολιάστε