Uncategorized

H Ελληνίδα δασκάλα του pole dancing μας ξεναγεί στο …δικό της κοσμοπολίτικο, “προχωρημένο” Ντουμπάι (φωτό και βίντεο)

Η Άντζελα Παντελής, η πρώτη Ελληνίδα που διδάσκει pole dancing στα Αραβικά Εμιράτα γράφει στο Holidaynews.gr για την εμπειρία της σε έναν από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο τουριστικούς προοριμούς, το Ντουμπάι.

Πρώτη ερώτηση που μου κάνουν όταν λέω πως αυτή την περίοδο ζω και εργάζομαι στο Ντουμπάι: «Πώς μπορείς εκεί, πώς αντέχεις σε μια μουσουλμανική χώρα με τόσο συντηρητικές νοοτροπίες;»

Εγώ απλά απαντάω με φυσικότητα και χωρίς καμία έκπληξη «Ποιά συντηρητική νοοτροπία; Μια βόλτα από το Ντουμπάι ειδικά τις νυχτερινές ώρες για μπαρότσαρκα και κλάμπινγκ θα σε πείσει πως βρίσκεσαι ίσως και στο Λας Βέγκας!»

Εντάξει, υπερβάλω φυσικά όμως θέλω με αυτό τον τρόπο να δείξω στους φίλους και γνωστούς μου ότι το Ντουμπάι δεν είναι ένα τυπικό Αραβικό Εμιράτο με την εικόνα στερεότυπο που έχουν στο μυαλό τους, δηλαδή γυναίκες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους και καμήλες να περπατάνε στο δρόμο!

Το Ντουμπάι τουλάχιστον μέσα από τα δικά μου μάτια, που το ζώ μέρα νύχτα, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής. Πανάκριβα αυτοκίνητα στους δρόμους, πανύψηλα πολυτελή κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική βγαλμένη από ταινία «επιστροφή στο μέλλον» βλέπε Μπουρτζ Καλίφα, Μπουρτζ Αλ Αραμπ κλπ., απίστευτα ξενοδοχεία και resort με παροχές και υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας και 5 αστεριών, σικ εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν αλκοόλ (με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται μέσα σε ξενοδοχείο), αστραφτερές βιτρίνες με ρούχα και παπούτσια τοπ σχεδιαστών  (που ξεφεύγουν βέβαια  σε τιμές σε σχέση με Ευρωπαϊκές χώρες), και αν μη τι άλλο, κλαμπς που έχουν έρθει από την Ίμπιζα (βλέπε Blue Marlin), το Μονακό (βλέπε Sass Cafe), το Παρίσι (βλέπε Buddha bar) κτλ.

Αμέτρητες συναυλίες με διάσημους καλλιτέχνες – πρόσφατα είχαμε την Μαράια Κάρευ και τον Τομ Τζόουνς, αφίξεις των αστεριών των παγκόσμιων decks Tiesto, Armin Van Buuren κοκ.

Και θα μου πεις, ποιοί πάνε σε όλα αυτά τα κλαμπς; Μα φυσικά οι αναρίθμητοι expats που λίγο ως πολύ κατέχουν ίσως το 60-70% του πληθυσμού του Ντουμπάι. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ, που είμαι γυναίκα του κεφιού και δεν υπολογίζω (lol), τρόπος του λέγειν, διότι φυσικά υπολογίζω τους νόμους και τους κάποιους περιορισμούς του στυλ «απαγορεύεται να αγκαλιάζεις και να φιλάς τον σύντροφό σου ή ακόμα και το σύζυγό σου δημοσίως και ας βρίσκεσαι στο πιο προχωρημένο κλαμπ».

Για να είμαι ειλικρινής κάποιες φορές μ’ αρέσει αυτό το «φρένο» στην ασυδοσία που βλέπω στη Νέα Υόρκη έχοντας ζήσει εκεί τα τελευταία χρόνια ειδικά σε αυτό τον τομέα του να εκφράζεις δημοσίως τα αισθήματά σου ερωτικά και δη σεξουαλικά!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκφράζεσαι στυλιστικά έχοντας μια κάποια συγκρατημένη βέβαια σέξι διάθεση αφού κανείς δεν μας περιορίζει στο να βγούμε το βράδυ για διασκέδαση φορώντας ένα σούπερ μίνι και ντεκολτέ – στο δρόμο ίσως οι λόκαλ να σε κοιτούν με τα μάτια γουρλωμένα.

Επίσης δεν έχω  βρει κανέναν περιορισμό στο να κάνω το αγαπημένο μου επάγγελμα, το pole dancing στη σχολή χορού που διδάσκω Milan Pole Dance και βλέπω πολλές κοπέλες να το αγαπούν όλο και περισσότερο, ακόμα και Μουσουλμάνες οι οποίες έρχονται με την μπούργκα και μπαίνοντας στην τάξη «πετούν» μαντήλα και αμπάγια και φορούν το κολλητό σορτσάκι τους και το μπουστάκι τους.

Γενικώς το Ντουμπάι για εμένα είναι ο παράδεισος επίσης των επαγγελματικών ευκαιριών αφού ειδικά ενόψει Expo 2020 όλα εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Προσωπικά αυτό που επίσης μου αρέσει στο Ντουμπάι είναι το πόσο ασφαλές είναι (μηδέν εγκληματικότητα), το πόσο ζεστός είναι ο καιρός (ειδικά σε σχέση με τους βαρείς χειμώνες που έχω περάσει στη Νέα Υόρκη) και ότι μου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκομαι κάποιες φορές σε διακοπές αφού στις βόλτες μου με τόσο τουρισμό που βλέπω γύρω μου νομίζω ότι κάνω και εγώ διακοπές. Και στα μαγαζιά που παίζω μουσική (Sidharta Lounge by Buddha bar και Soul bar Movenpick Hotel ) συναντώ αμέτρητους τουρίστες και βέβαια, τους expats που αναζητούν να ξεσκάσουν απ’ το βαρύ πρόγραμμα εργασίας στα γραφεία και τις πολυεθνικές εταιρίες που έχουν κατακλύσει το Ντουμπάι.

Τώρα άλλη μια συχνή ερώτηση που μου κάνουν οι φίλοι μου απ’ την Ελλάδα: «Πόσο θα μείνεις Ντουμπάι, πολλούς μήνες, χρόνια;»

Μακάρι να ήξερα, μέχρι ίσως να βαρεθώ, βλέπουμε τι θα δείξει το μέλλον…

Zητήσαμε από την Άντζελα να μας δώσει μερικά tips για touring και clubbing στο Ντουμπάι. Η εκρηκτική δασκάλα του pole dancing, λοιπόν, σας προτείνει:

Να ενοικιάσετε με την παρέα σας ένα γιοτ και να κάνετε βόλτα ξεκινώντας από  τη Μαρίνα προς Μπουρτζ Αλ Αραμπ και γύρω από το Palm

Safari 4×4 με την απαραίτητη φωτογραφία φυσικά στο φανταστικό ηλιοβασίλεμα στην έρημο το οποίο πάει …πακέτο με βόλτα με καμήλα. Αν θέλετε και αναψυκτικό-σνακ και μπάρμπεκιου υπάρχουν camps, τα οποία προσφέρουν και χορευτικό σόου με belly dancer και χορευτή με φωτιές.

Να ανεβείτε στο Μπουρτζ Καλίφα να δείτε το Ντουμπάι πανοραμικά

Και τέλος να πάτε στην παλιά αγορά (σουκ) να δείτε τους υπαίθριους πάγκους με τα σουβενίρ και τις πολύχρωμες πασμίνες, την αγορά με τα spices και τα χρυσαφικά και επίσης τα καταστήματα με τα φοβερά υφάσματα που τα συνιστώ σε όλες τις σικ κυρίες.

Όσον αφορά στο φαγητό, οι επιλογές είναι απεριόριστες! Eδώ βρίσκεις τα πάντα, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες junk food μέχρι τα πιο σικ εστιατόρια και παραδοσιακά μαγαζιά.

Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα παραδοσιακά αραβικά ή λιβανέζικα εστιατόρια διότι δεν τρώω καθόλου spicy food, προτιμώ άλλα, όπως –για μια χαλαρή επιλογή- κάποια όμορφα ιταλικά εστιατόρια και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, φυσικά μπαρ εστιατόρια στα ξενοδοχεία που σερβίρουν αλκοόλ με πολλές επιλογές σε κρασιά.

Από τα αγαπημένα μου είναι το Coya (Four Seasons), Roberto’s (DIFC), Zuma (το πιό hot Asian fusion bar restaurant), Le Petit Maison (DIFC) και από τα καλύτερα Thai το Mekong στο Anantara The Palm Hotel όπου επαιζα μουσική  κάθε Δευτέρα και την είχα …καταβρεί με τον πλούσιο μπουφέ.

Όσον αφορά στο κλάμπινγκ, μακράν το White είναι το καλύτερο αφού από άποψη χώρου ήχου και φωτισμού έχει τα πρωτεία – το αντίστοιχο White στην Βυρητό κάθε χρόνο βρίσκεται στα κορυφαία 20 κλαμπ του κόσμου. Το White στο Dubai φέρνει τους μεγαλύτερους rnb djs καλλιτέχνες γενικώς και γεμίζει ασφυκτικά.

Απίστευτα πάρτυ κάθε Παρασκευή κάνει το Blue Marlin που φέρνει τους περισσότερους djs από Ibiza και το Zero Gravity επίσης – πρόσφατα είχε τους Lost Frequencies και έγινε πανικός.

Άλλα κλαμπ που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Boa, Billionaire, Provocateur, Movida, VIP ROOM, Toy Room και το  Stereo Arcade στο Double Tree Hilton το οποίο παίζει 80’s – 90s.

Για πιο ατμοσφαιρικά κλαμπ και μουσική commercial Baggatelle, Okku το οποιο κάθε κυριακή έχει φοβερό πάρτυ.

Από άποψη μπαρ με ωραία κοκτέιλ και θέα προτείνω το Atmosphere Burj Khalifa, 40 Kong (H Hotel), Iris (Oberoi Hotel), Sky lounge (Hilton JBR).

Κάτι πολύ μαστ εδώ : Ladies night ! Συνήθως γίνονται Τρίτη και Τετάρτη και τα πιο επιτυχημένα είναι στο Ramusake (Hilton), το China Grill (Westin Hotel), Q43, (Media One Tower). 

Δείτε μερικά ακόμη βίντεο της Άντζελας:

Σχολιάστε