ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

HOT AIR BALLOON FESTIVAL ‘22 με διάκριση από Κρήτη

Ποιος θα το περίμενε ότι μια σχετικά νέα προσπάθεια πτήσεων με αερόστατο που ξεκίνησε με όραμα στην Κρήτη πριν μερικούς μόλις μήνες,από ένα οραματικό ζευγάρι θα κατακτούσε με σχετική ευκολία ένα  έπαθλο ορόσημο για την συνέχεια!
Πρόκειται για την ομάδα της “VIVA let’s fly” που σήκωσε την Κρήτη ψηλότερα! www.hotairballooncrete.com 
Πριν από μερικές μόλις εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα από τις  5-9 Οκτωβρίου η Explore DMC διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση αεροστάτων που για 4 μέρες πετούσαν στον ουρανό του Ν. Βοιωτίας.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Αεραθλητικής ομοσπονδίας και είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Το Hot Air Balloon Festival ήταν ένα πολυδιάστατο event που είχε στόχο να αναδείξει με ένα καινοτόμο τρόπο το τοπικό πλεονέκτημα της Βοιωτίας συγκεντρώνοντας επισκέπτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας και όχι μόνο.
Μέσα σε αυτήν λοιπόν την σπουδαία δράση μια δίκη μας ομάδα που επιχειρεί με επιτυχία στην Κρήτη από το Καλοκαίρι του ‘22 κατάφερε να αποσπάσει ένα έπαθλο πολύ σημαντικό για την συνέχεια αυτής της προσπάθειας.
Και το αποτέλεσμα δεν ήρθε καθόλου τυχαία!
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ήταν μια γιορτή ανοιχτή για το κοινό έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αεροστατισμό και να διασκεδάσουν μέσα από τις πολυθεματικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί.
Μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τις επιδείξεις των πιλότων της Αερολέσχης και το Chef Αλέξανδρο Σπέρχο που ταξίδεψε από το Ντουμπάι για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό πιάτο με προϊόντα που προσέφερε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 Η βραδιά έκλεισε με το εντυπωσιακό συγκρότημα Dinamiss που ξεσήκωσε το κοινό μέσα από μια βροχή πυροτεχνημάτων και το φαντασμαγορικό Night Glow Show των φωτισμένων αεροστάτων.
Συγχαρητήρια στους νικητές του αγωνίσματος με τα αερόστατα (λαγός και κυνηγοί)
1 θέση Karina Pankova Ελλάδα,
( VIVA let’s fly)
2 θέση Alex Bejat Γαλλία,
3 θέση Jean Marc Guerin Γαλλία.
Για την επιτυχία τους, η δική μας Karina Pankova δήλωσε:
“Λάβαμε μέρος καταρχήν, όχι για την διάκριση, αλλά για να σηματοδοτήσουμε ότι σε μια δύσκολη περιοχή όπως η Κρήτη, σε σχέση με τον τόπο που διεξήχθει το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ με αερόστατα, όχι μόνο έχουμε όραμα να αναπτύξουμε τις πατήσεις με αερόστατα αλλά πολύ σύντομα πετύχαμε το ακατόρθωτο!
Σημαντικό αριθμό πτήσεων με σημαντικές πληρότητες στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου.
Μια περιοχή που μας αγκάλιασε από την αρχή.
Η αγάπη μας για το αερόστατο όμως και το πάθος μας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι φαίνεται ότι μας έφερε αγκαλιά με αυτήν την διάκριση!
Το να πετάς σε δύσκολους τόπους κάνει την πτήση ευκολότερη σε σημεία όπως αυτό που έγινε το φεστιβάλ!
Για μας πάντα η διάκριση και η ανάπτυξη άλλωστε είναι στο αίμα μας!
Ξεκινήσαμε με πάθος κάτι που φαινόταν αδύνατο για πολλούς στον τόπο μας και δείχνουμε ότι τα καταφέρνουμε!
Βάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα και πετυχαίνουμε να «περνάμε από πάνω»
Τα αερόστατα για την Ελλάδα και την Κρήτη ήταν ένα όνειρο που γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα!
Οι ξένοι επισκέπτες μας αλλά και οι ντόπιοι έχουν πλέον την πολυτέλεια να επιλέξουν ακόμα μια υπηρεσία που κάνει την διαφορά!
Και αυτό είναι εξαιρετικό για την τουριστική μας βιομηχανία και τις υπηρεσίες της πάνω σε ένα προϊόν που αντιμετωπίζει επάξια τις προκλήσεις!
Είμαστε ακόμα στην αρχή.
Αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!
Και η διάκριση αυτή αυτό δείχνει!
Αφιερώνουμε την πρώτη θέση σε όλους εκείνους που μας εμπιστεύονται και μας πίστεψαν από την αρχή!
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι!
Άλλωστε αποδείξαμε ότι ξέρουμε,θέλουμε και μπορούμε”, κατέληξε !
Η οργάνωση είχε ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου που φιλοξένησε την εκδήλωση στην πόλη του δήλωσε: «Όλοι μας θα βοηθήσουμε για να καταστεί θεσμός αυτή η μοναδική εκδήλωση που επέλεξε η διοργανώτρια εταιρεία να γίνει στον τόπο μας. Πιστεύουμε πως θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».
Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας,Φανή Παπαθωμά σημείωσε: «Ευελπιστούμε να γίνει θεσμός ώστε να δείξουμε σε όλους πόσο όμορφη είναι η Βοιωτία μας από ψηλά!»
Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου  Παναγιώτης Αγνιάδης υπογράμμισε πως: «Το festival θα σηματοδοτήσει ένα καλύτερο αύριο για την προβολή και προώθηση της Ν. Βοιωτίας. Στηρίζουμε εκδηλώσεις όπως αυτή βοηθώντας την επιχειρηματικότητα. Συγχαρητήρια και πάλι στη διοργανώτρια εταιρεία.»
Τέλος,ο Διοργανωτής  Γιώργος Γιαννάκης δεσμεύτηκε ότι  «με πολύ δουλειά, αγάπη και αστείρευτο πάθος το HOT AIR BALLOON FESTIVAL 2023 θα είναι ακόμα πιο πλούσιο και πιο εντυπωσιακό»
Απολαύστε υπέροχα στιγμιότυπα της εκδήλωσης:

Σχολιάστε