ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Independent: Εμβόλιο & ταξίδια… 5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις! Τι θα ισχύει για ταξιδιώτες σε πλοία και αεροπλάνα

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται με τα νέα δεδομένα στα ταξίδια, οπότε εύλογα οι ταξιδιώτες επιζητούν απαντήσεις σχετικά με πλοία και αεροπλάνα αλλά και τι θα ισχύει με τον εμβολιασμό…

Η έγκυρη Independent συλλέγει 5 ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό και τα ταξίδια και απαντά στους βασικούς προβληματισμούς που αφορούν στο αν θα αρθούν οι περιορισμοί, θα αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας και εάν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος…

εμβόλιο για να ταξιδέψει κάποιος με αεροπλάνο

5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις

Θα έχουν οι ταξιδιώτες προτεραιότητα στον εμβολιασμό;

Αν κάποιος πρέπει να ταξιδεύει στο εξωτερικό συχνά, θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει σε εμβολιασμό με προτεραιότητα. Σε πιο ευρεία κλίμακα, αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό εάν αεροπορικές εταιρείες έκαναν ιδιωτικά τα εμβόλια στους ταξιδιώτες τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πραγματοποιήσιμο στο προσεχές μέλλον, καθώς θα γινόταν εις βάρος των ευπαθών ομάδων που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτες.

Θα χρειάζεται εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος;

Οι απαντήσεις εδώ ποικίλλουν ανάλογα με την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας, με το σκεπτικό πάντα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Ο επικεφαλής της Qantas, Alan Joyce, ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί μελλοντικά στα ταξίδια με αεροπλάνο, ενώ η Ryanair ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση εμβολιασμού στις σύντομες πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, ειδικοί αναφέρουν πως ο εμβολιασμός των επιβατών θα δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στις πτήσεις, οπότε το άμεσο μέλλον θα δείξει τι ακριβώς θα υιοθετήσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

ταξίδι με αεροπλάνο με βεβαίωση εμβολιασμού

Τι θα ισχύσει στην κρουαζιέρα;

Οι εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες κλίνουν περισσότερο προς την υιοθέτηση του εμβολιασμού ως παράμετρο για να ταξιδέψει κάποιος, αφού οι συνθήκες στα ταξίδια με πλοία είναι διαφορετικές από αυτές στα αεροπλάνα. Υπάρχει συγχρωτισμός των επιβατών και συνωστισμός στους χώρους όπου συγκεντρώνονται για φαγητό ή διασκέδαση, εντός πλοίου. Επιπλέον οι κρουαζιέρες προτιμώνται περισσότερο από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε αυτοί μάλλον θα εμβολιαστούν νωρίτερα καθώς θα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Φυσικά, δεν θα ήταν καλό να βρεθεί ένα κρουαζιερόπλοιο σε απομακρυσμένο λιμάνι και να ξεσπάσει εντός του πλοίου πανδημία!

Αν κάποιος έχει νοσήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανοσία του αντί του εμβολίου;

Με τα στοιχεία που υπάρχουν προς το παρόν σχετικά με την ανοσία που δημιουργεί κάποιος μετά τη νόσηση με κορονοϊό κάτι τέτοιο δεν φαντάζει εφικτό. Εν καιρώ, και όταν θα γνωστοποιηθούν περισσότερα για τον ιό και τη συμπεριφορά του, πιθανόν μια εξέταση αίματος αντισωμάτων να προσφέρει μια αποδεκτή εναλλακτική του εμβολιασμού.

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα με επιβάτες εμβολιασμένους

Φέρνει ο εμβολιασμός την απόλυτη ασφάλεια στα ταξίδια;

Τα εμβόλια του κορονοϊού δεν θα εξαλείψουν από μόνα τους τον θανατηφόρο ιό, ξεκαθάρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για τον εφησυχασμό. Είναι, λοιπόν, λανθασμένη η πεποίθηση πως η κρίση τελείωσε, επειδή τα εμβόλια βρίσκονται στον ορίζοντα. “Τα εμβόλια δεν ισούνται με μηδέν COVID-19, ούτε κάνουν δουλειά από μόνα τους, οπότε οι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν την προσωπική τους υγιεινή και ασφάλεια. Η πανδημία θα αργήσει να τελειώσει…”, δήλωσε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Σχολιάστε