Uncategorized

Lockdown: Ποια καταστήματα και πότε θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές – Αυστηροί όροι για το άνοιγμα!

Εν μέσω lockdown, οι συζητήσεις και τα σενάρια είναι πολλά για την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και για το πότε και ποια καταστήματα θα ανoίξουν, πάντα υπό αυστηρούς όρους…

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, διαφορετικά φέτος για όλους, ενώ τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά και όλοι αγωνιούμε τι ακριβώς θα γίνει με την επανεκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων

Η αρχή για το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, με τα καταστήματα εποχιακών ειδών, τα οποία θα φέρουν μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη με τον στολισμό τους. Για το άνοιγμά τους η απόφαση είναι ειλημμένη, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει επί της πρότασης της κυβέρνησης να ανοίξουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το λιανεμπόριο (τα μικρά και μεμονωμένα καταστήματα και όχι τα μεγάλα σε τετραγωνικά  ή όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα).

Οι λοιμωξιολόγοι είναι και αυτοί που θα καθορίσουν τους αυστηρούς όρους για το άνοιγμα των καταστημάτων και πώς θα γίνει η εύρρυθμη λειτουργία τους σχετικά με τους πελάτες και την κοινωνική αποστασιοποίηση που θα απαιτείται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός (ραντεβού, τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη κ.ά).

Σχολιάστε