Uncategorized

Mεγάλα προβλήματα στο λιμάνι του Ηρακλείου από την κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη και μάλιστα στο Ηράκλειο, έχει προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στο λιμάνι, μεταξύ των οποίων και η μη λειτουργία φωτισμού του μόλου. Κυριότερο όμως είναι το πρόβλημα του πράσινου φάρου, όπου από την παραμονή των Χριστουγέννων, το οποίο δημιουργεί σοβαρά θέματα για την ασφάλεια από την μη λειτουργία του πράσινου φάρου τόσες μέρες κάνει δυσκολότερη την δουλειά για τον κατάπλου, όσο και ως τον απόπλου των πλοίων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή “Πυξίδα” του Κώστα Συλιγάρδου, μίλησε ο Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, υποστήριξε ότι το πρόβλημα έχει καταγραφεί και παράλληλα με το πρόβλημα φωτισμού του πράσινου φάρου, έχει καταγραφεί και το πρόβλημα φωτισμού του μώλου.

Όπως τόνισε ο κ. Δουβής: “Kαθε φάρος είτε είναι στην είσοδο των λιμένων, είτε σε κάποιο άλλο σημείο θέλει βαθύτερη τεχνική γνώση ως προς την αποκατάσταση. Γι’ αυτό ακριβώς και απαιτείται η συμβολή της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Οργανισμού Λιμένος, προκειμένου οι δύο φορείς να κατασκευάσουν την βλάβη. Οι τελευταίες κακοκαιρίες στο Ηρακλείο έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο λιμάνι. Δεν είναι μόνο ο πράσινος φάρος, αλλά και ο φωτισμός στον χώρο του λιμανιού. Μπορεί ο χώρος του λιμανιού, να ενδείκνυται για δραστηριότητες των πολιτών αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει να εισέρχονται, τις βραδινές ώρες για την ασφάλεια τους.”

Eνώ ο Απόλλωνας Φιλιππής, δήλωσε ότι : “Υπήρξε πρόβλημα σε κάποιον πίνακα, που τροφοδοτεί κι έχουν γίνει οι απαραίτητες χρεώσεις προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα, υπάρχει βραχυκύκλωμα από το νερό που έχει εισέλθει. Την Παρασκευή έγινε διαπίστωση και καταγραφή της ζημιάς, τονίζοντας πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αποκατάσταση της παροχής, αλλά και για να αποκατασταθεί στη συνέχεια πλήρως ο φάρος. Το πρόβλημα είναι κατεπείγον, αλλά και πολυσύνθετο, αφού πρέπει να αναζητηθούν εξειδικευμένες λύσεις που ενδεχομένως να κοστίσουν τόσο σε χρόνο, όσο όμως και σε χρήμα. Είμαστε στην διαδικασία της αποκατάστασης, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει και ο καιρός για την επίλυση των ζημιών.”

Σχολιάστε