Uncategorized

Super Βee: Τρία ελληνικά σπάνια μέλια από τη Stayia Farm

Μια νέα καινοτομία από την πλευρά της Ευβοϊκής Stayia Farm των Γιάννη Καρυπίδη και Στέβης Θεοδώρου.

Τρία ελληνικά σπάνια μέλια – τρία μέλια προστιθέμενης αξίας:  Μέλι  βελανιδιάς, μέλι μουμαριάς, μέλι βαμβακιάς – και τα τρία με πρόσμιξη βασιλικού πολτού (3 %).

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα:  ένα κουταλάκι του γλυκού. Ένα κουταλάκι φτάνει και περισσεύει.  Σαν την συνταγή γιατρού ένα πράγμα- άλλωστε, η νέα σειρά προωθείται μέσα από τα φαρμακεία, διαφοροποιώντας αλλά και διευρύνοντας τα κοινά στα οποία στοχεύει ο δημιουργός της.

Από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο site τους:

Το μέλι της βελανιδιάς είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και  ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, και την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Το μέλι Κουμαριάς από τις νεκταροεκρίσεις του θάμνου της Κουμαριάς (Arbutus Unedo & Arbutus andrachne). Προϊόν  ιδιαίτερο και μοναδικό για την υψηλή θρεπτική και θεραπευτική του αξία με χαρακτηριστική υπόπικρη γεύση και αίσθηση ψημένης καραμέλας.

Το μέλι από άνθη βαμβακιού λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει την υψηλότερη αντιβακτηριακή δράση από όλα τα υπόλοιπα ελληνικά μέλια.

Σχολιάστε