ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Thomas Cook: Το ξενοδοχείο είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό

Τρεις στους δέκα πελάτες του Thomas Cook  θεωρούν ότι το ξενοδοχείο διαμονής είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό διακοπών, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ομίλου.

Γι αυτό το λόγο, ο τουρ οπερέιτορ δίνει ιδιαίτερη σημασία στον προγραμματισμό του στην αύξηση των δικών του ξενοδοχειακών brand, αυξάνοντας τα επόμενα χρόνια σε 15 τα Cook’s Club, με ξενοδοχεία δυναμικότητας από 200 έως 400 δωμάτια.

Τα Cook’s Club υιοθετούν την σχεδιαστική φιλοσοφία των Casa Cook [μάρκα των boutique hotel του οργανισμού], προσαρμοσμένα στην αγορά μαζικού τουρισμού και εστιάζοντας στο τι έχει σημασία για τον πελάτη, τόνισε ο Peter Fankhauser.

Στην Κρήτη το πρώτο Cook’s Club

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Cook’s Club ανοίγει τον Ιούνιο στη Χερσόνησο της Κρήτης. Το Cook’s Club Hersonissos Crete, 4 αστέρων, έχει ανακαινισθεί πλήρως, διαθέτει 148 δωμάτια. Η φιλοσοφία αυτών των κλαμπ είναι προσανατολισμένη στην προσέλκυση νεαρής ηλικίας ταξιδιωτών,  που αναζητούν οικονομική διαμονή σε ξενοδοχεία με διασκέδαση, εξαιρετικό ντιζάιν, χαλαρή ατμόσφαιρα, ποιοτικές γαστρονομικές προτάσεις και τρέντι μπαρ.

Στο χαρτοφυλάκιο του Thomas Cook υπάρχουν σήμερα 189 ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα του τουρ οπερέιτορ. “Είμαστε πλέον σε καλή θέση για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων μας”, δήλωσε ο Fankhauser.

Ο Thomas Cook αύξησε το πρόγραμμα για Τουρκία

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη το πρωί, ο Fankhauser εξήγησε ότι ο Thomas Cook αποφάσισε τον Ιανουάριο να μεταφέρει το 25% της υπόλοιπης ικανότητάς του από την Ισπανία στην Τουρκία. “Η μετατόπιση αυτή μας επιτρέπει να φέρουμε την Τουρκία φέτος στο ίδιο επίπεδο με αυτά του 2015”, είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι πολύ δημοφιλής για τις οικογένειες, προσφέροντας εξαιρετικό value στις διακοπές.

Γιατί μείωσε το πρόγραμμα στην Ισπανία; Γιατί πλέον οι ισπανικοί προορισμοί έχουν αυξημένο κόστος για τους πελάτες του.

Δεν είναι όλες οι οικογένειες πρόθυμες να πληρώσουν αυτό το αυξημένο κόστος, είπε ο Peter Fankhauser, ειδικά όταν μπορούν να λάβουν μια πολύ καλύτερη προσφορά στην ίδια τιμή ή και χαμηλότερα στην Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Thomas Cook.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό είναι το κόστος διακοπών στους προορισμούς όσο ανεβαίνουν οι φτηνές χώρες, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία. Και, προφανώς, αφορά και την Ελλάδα, όπου οι φόροι και οι διάφορες επιβαρύνσεις μπορεί να προκαλέσουν ανάσχεση στη ζήτηση τα επόμενα χρόνια…

Σχολιάστε