ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tripadvisor: Οι μισοί Αμερικανοί σχεδιάζουν ταξίδι την Άνοιξη- το 34% αναζητεί διεθνείς προορισμούς

Καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνονται στις ΗΠΑ, αυξάνεται και η διάθεση των Αμερικανών για ανοιξιάτικα ταξίδια. Έρευνα της Tripadvisor έδειξε ότι το 50% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν ένα ταξίδι την άνοιξη (από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου), με τους  Millennials να είναι οι πιο αισιόδοξοι και πρόθυμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

Ειδικότερα:

  • Το 58% των Millennials, που ρωτήθηκαν, σχεδιάζει ένα ταξίδι την άνοιξη (σε σύγκριση με το 50% των υπολοίπων ηλικιακών ομάδων).
  • Το 54% των Millennials πιστεύουν ότι η καθημερινή ζωή θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα εντός τριών μηνών (σε σύγκριση με το 38% όλων των υπολοίπων ηλικιακών ομάδων).
  • Το 56% των Millennials πιστεύουν ότι θα βελτιωθούν τα οικονομικά τους, τους επόμενους 12 μήνες (σε σύγκριση με το 41% ​​των άλλων ηλικιακών ομάδων).

Με την αύξηση των εμβολιασμών, εξάλλου, αυξάνεται η εμπιστοσύνη σε μεγαλύτερα ταξίδια. Τα δεδομένα της Tripadvisor δείχνουν ότι από τους Αμερικανούς που σχεδιάζουν ενεργά ένα ταξίδι για την άνοιξη, πάνω από το ένα τρίτο (34%) αναζητούν διεθνείς προορισμούς, σε σύγκριση με το 66% που αναζητούν εσωτερικούς προορισμούς.

Μέχρι τώρα, όπως σημειώνει η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα για ταξιδιώτες traveloffpath.com, έχουν χορηγηθεί 107 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid19, με το 11% του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως. Στις ΗΠΑ πραγματοποιούνται 2,4 εκατ. εμβολιασμοί την ημέρα και ως εκ τούτου σύντομα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού θα αισθάνεται πιο ασφαλές για να ξεκινήσει τα ταξίδια.

Αυξάνονται οι επιβάτες στα αμερικανικά αεροδρόμια

Ήδη το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός επιβατών σε πτήσεις εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Μόνο την Παρασκευή, πάνω από 1,35 εκατομμύρια Αμερικανοί πραγματοποίησαν πτήσεις, σηματοδοτώντας την πιο πολυσύχναστη ημέρα από την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας πέρυσι.

Μέχρι τώρα, τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φτηνά, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν εκπτώσεις για να ενθαρρύνουν το κοινό να ταξιδέψει ξανά. Οι τιμές στις εγχώριες πτήσεις είναι 30% φτηνότερες από πέρυσι. Η εκτίμηση, ωστόσο, είναι ότι τα αεροπορικά ναύλα θα ανεβούν μόλις αυξηθεί η ζήτηση και οι αεροπορικές εταιρείες αρχίσουν να προσθέτουν συνεχώς νέες διαδρομές.

Σύμφωνα με την έρευνα του Tripadvisor, οι ηλιόλουστοι προορισμοί στη Φλόριντα, Μεξικό και Καραϊβική είναι οι δημοφιλέστεροι για τα ανοιξιάτικα ταξίδια των Αμερικανών. Οι πόλεις συνεχίζουν να έχουν αργή ανάκαμψη (με βάση τον όγκο των αναζητήσεων στο Tripadvisor από έτος σε έτος).

Γενικά, οι Αμερικανοί επιλέγουν ταξίδια σε εξωτερικούς χώρους, κοινωνικά απομακρυσμένους, με πάνω από το ένα πέμπτο (21%) να λέει ότι ο COVID-19 μείωσε την επιθυμία τους να επισκεφθούν μια πόλη αυτή την άνοιξη.

Σχολιάστε