ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Trivago: Σημαντικές ανερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις μετά την κρίση

Θα θελήσει να ταξιδέψει ξανά ο κόσμος; Σε ποιες ταξιδιωτικές συμπεριφορές πρέπει να επικεντρωθώ; Τι θα απογίνει ο κλάδος της φιλοξενίας; Θα μπορέσει το ξενοδοχείο μου να επιστρέψει ποτέ στα πρότερα δεδομένα; Ως ξενοδόχο, τα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να σας βασανίζουν καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες.

Μη νιώθετε μόνοι.

Καθώς έχουμε αφήσει πίσω μας την πρώτη φάση της πανδημίας, οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρόκειται σύντομα να χαλαρώσουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, επιτρέποντας τοπικά ταξίδια.

Ενώ η κατάσταση της πανδημίας αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, εμφανίζονται νέες ταξιδιωτικές τάσεις και συμπεριφορές. Ο Γενικός Διευθυντής της trivago, Axel Hefer, προβλέπει ότι ο κλάδος θα ανακάμψει σύντομα, παίρνοντας, όμως, μια νέα μορφή.

To πώς θα διαμορφωθούν, λοιπόν, τα ταξίδια εφεξής, αναλύει άρθρο του Trivago Business Blog.

Σύμφωνα με τον Hefer, «ο νέος τρόπος ταξιδιών θα γίνεται 100% με τους δικούς σου όρους ως προς τη μεταφορά και τα καταλύματα. Πρόκειται για το ασφαλέστερο ταξίδι που μπορείς να φανταστείς. Μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου, παίρνεις μαζί σου την οικογένειά σου, ανοίγεις την πόρτα, καθαρίζεις τα πάντα και είσαι έτοιμος. Πρόκειται για το ασφαλέστερο ταξίδι που μπορείς να φανταστείς. Το επόμενο είναι να πας σε ένα ξενοδοχείο. Βλέπεις κι άλλους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί περιορισμοί ασφαλείας εκεί, κοινωνική αποστασιοποίηση και τα πάντα καθαρίζονται επιμελώς».

trivago_logoΑυτό σημαίνει ότι η ζήτηση για ταξίδια εσωτερικού και αναψυχής πρόκειται να εκτοξευτεί σύντομα στα ύψη και εσείς, ως ξενοδόχος, θα έχετε την ευκαιρία να υποδεχτείτε και πάλι ταξιδιώτες στο κατάλυμά σας. Αρχικά, οι άνθρωποι δε θα απομακρύνονται πολύ από την πόλη τους και θα αναζητούν ξενοδοχεία ή/και εναλλακτικά καταλύματα που προάγουν ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου επιβάλλονται μέτρα υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιπλέον, θα αναζητούν πλέον ταξίδια και διαμονές που θα εξασφαλίζουν διασκέδαση και πνευματική ανανέωση για όλη την οικογένεια μετά από μια μακρά περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ως ξενοδόχος, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε αυτές τις ταξιδιωτικές τάσεις και συμπεριφορές κατόπιν κρίσης, ώστε να εξασφαλίσετε πελάτες κατά την περίοδο μετά την κρίση. Ας δούμε μαζί τις τρέχουσες ταξιδιωτικές τάσεις και, στην επόμενη ανάρτησή μας, θα μοιραστούμε συμβουλές σχετικά με το online μάρκετινγκ και τη φιλοξενία στους χώρους του καταλύματος, ώστε να προσελκύσετε και να ικανοποιήσετε τους σημερινούς ταξιδιώτες.

Οδικά ταξίδια

Ένα οδικό ταξίδι σε έναν εθνικό δρυμό ή κάποιο άλλο αξιοθέατο εντός του ίδιου ή ενός κοντινού νομού: έτσι θα είναι τα ταξίδια στο εγγύς μέλλον. Τα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν με οδικά ταξίδια σε κοντινή απόσταση από τις πόλεις των ταξιδιωτών, λόγω του αισθήματος ανασφάλειας που σχετίζεται με τις πτήσεις και τα αεροδρόμια προς το παρόν.

Ο κόσμος θα αφήσει επίσης κατά μέρος τις πολυτελείς αποδράσεις και θα προτιμήσει τα κάμπινγκ ή τα οδικά ταξίδια, μέχρι να νιώσει ξανά σίγουρος για τα οικονομικά του. Οπότε, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε στο κατάλυμά σας άτομα που προτιμούν το κάμπινγκ και τα οδικά ταξίδια, παρέχοντας μεγάλο χώρο στάθμευσης και ρεσεψιόν που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

ksd
adv
Coronacation

Χάρη στη νόσο COVID-19, προσθέσαμε πολλούς νέους όρους της Γενιάς Ζ στο λεξικό μας. Ένας από αυτούς είναι και ο όρος coronacation. Η ερμηνεία που δίνει το UrbanDictionary για το coronacation είναι «οι διακοπές που πραγματοποιούνται λόγω φτηνών πτήσεων και ξενοδοχείων που υπάρχουν εξαιτίας του κορωνοϊού του 2020».

Καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή και πολλοί άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, έστω και με κάποιο ρίσκο, θέλουν να λάβουν προσφορές και εκπτώσεις για τις διαμονές τους. Για αυτόν τον λόγο, τα ξενοδοχεία πρέπει να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν μια αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης εσόδων ξενοδοχείου, με επίκεντρο την παροχή προσφορών και τη διαφοροποίηση των ροών εσόδων και όχι απλώς τη μείωση των τιμών των δωματίων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη δύναμη τιμολόγησής τους μακροπρόθεσμα.

Προστασία από τον κορωνοϊό

Θα χρειαστεί να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να διατεθεί στην αγορά ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η προστασία από τον κορωνοϊό είναι το νέο ταξιδιωτικό κριτήριο.

Τα ξενοδοχεία πρέπει να εφαρμόζουν σταθερά μέτρα για την ασφάλεια των πελατών τους. Πρόκειται για το πιο σημαντικό κριτήριο για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και την προσέλκυση ταξιδιωτών αυτή την περίοδο. Έχουμε παρατηρήσει τις δημιουργικές και καινοτόμες προσπάθειες των ξενοδοχείων για τη διάσωση του ξενοδοχειακού κλάδου που διατρέχει υψηλό κίνδυνο. Για παράδειγμα, στην Ιταλία, υπάρχει μια πρόταση να διαχωριστούν οι ξαπλώστρες στην παραλία και τα τραπέζια των εστιατορίων με κουτιά από πλεξιγκλάς.

Διακοπές κοντά στο σπίτι

Τα ταξίδια αναμένεται να είναι πολύ πιο μικρής διάρκειας από ό,τι πριν, λόγω των περιορισμένων οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές των δύο εβδομάδων μπορεί να αντικατασταθούν από τριήμερα και οι δραστηριότητες διακοπών κοντά στο σπίτι μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη τάση του ταξιδιωτικού κλάδου.

Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για δραστηριότητες αναψυχής ή διακοπών κοντά στο σπίτι προσελκύονται περισσότερο από δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Έτσι, θα επιλέξουν καταλύματα που δέχονται παιδιά ή/και κατοικίδια. Αναζητούν δραστηριότητες με βιωματικό και πολιτισμικό χαρακτήρα, όπως εκδηλώσεις ζαχαροπλαστικής, τοπικά μουσικά φεστιβάλ, περιηγήσεις τέχνης, πεζοπορίες, θαλάσσια σπορ και άλλα.

ksd
adv

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τακτικά αυτόν τον χώρο, για να μάθετε πώς μπορείτε να προσελκύετε και να ικανοποιείτε τους ντόπιους ταξιδιώτες στο κατάλυμά σας, ώστε να καλλιεργείτε τις σχέσεις με τους πελάτες και να κερδίζετε την αφοσίωσή τους, ακόμα και αυτή την περίοδο.

Σχολιάστε