Uncategorized

Ανερχόμενος τουριστικός προορισμός τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας

Σε πόλο έλξης και ανερχόμενο διεθνή τουριστικό προορισμό αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Χάρη στις σύγχρονες οδικές υποδομές – η Θεσσαλία έχει πλέον το καλύτερο δίκτυο υποδομών στη χώρα-, τα πολυάριθμα έργα για την αποκατάσταση και συντήρηση ναών και μοναστηριών, αλλά και την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών για την προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό – η διαδικτυακή τουριστική προβολή της Περιφέρειας ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια followers – τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και μετρήσιμα και συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στη Θεσσαλία ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και παραδίδονται 128 έργα στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, με προϋπολογισμό 69,7 εκατ. ευρώ, ενώ για την ανάδειξη των μνημείων της θρησκευτικής κληρονομιάς ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι επισκέπτες σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικά μνημεία τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 47%, οι διανυκτερεύσεις κατά 12%, οι αφίξεις στα αεροδρόμια κατά 20%, η κίνηση στα λιμάνια κατά 18% ενώ η απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις κατά 100%. Τα σημαντικότερα μνημεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συνδέονται με το θρησκευτικό τουρισμό αφορούν στο δίκτυο των περιοχών: Καλαμπάκα – Μετέωρα, Πήλιο, Σκόπελος, Σκιάθος, λίμνη Πλαστήρα και Όλυμπος. «Και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς βρίσκονται διάσπαρτα μνημεία, με μεγάλη θρησκευτική, αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία.

Σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς, αναδεικνύουμε την πλούσια θεσσαλική θρησκευτική κληρονομιά, αξιοποιούμε με σεβασμό στην παράδοση την τουριστική δυναμική της, την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο και την παραδίδουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σχολιάστε