ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αυξημένη επιβατική κίνηση παρά την έλλειψη υποδομών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σε ελκυστικό προορισμό συνεχίζει να αναδεικνύεται η Κρήτη, με το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα τρία πιο μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, αναφορικά με την κίνηση που παρατηρείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα μηνύματα που έρχονται από τις ευρωπαϊκές χώρες για το 2017 είναι θετικά, με τους τουριστικούς φορείς να κάνουν λόγο για αυξημένη επιβατική κίνηση, η οποία θα είναι αισθητή σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Και ενώ αναμένονται 10αδες εκατομμύρια τουρίστες στο νησί, μέσω του αερολιμένα του Ηρακλείου, η έλλειψη υποδομών αποτελεί, πάρα τις προσπάθειες που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές, το μεγάλο “αγκάθι” για την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα.

Oι πιέσεις από τους τοπικούς φορείς είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν κάποια έργα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Φθορές, όπως το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, τα κλιματιστικά, αποκαταστάθηκαν, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο υποδομών, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μέσα στον χρόνο έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχα έργα τόσο για την αναβάθμιση της πίστας, όσο και των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος αεροσταθμών ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών, κο Σπίρτζη, έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου έργο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ με συγκεκριμένο ενάριθμο με τίτλο «Επέκταση και προσθήκη κτηριακού συγκροτήματος και συν διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» προκειμένου να προχωρήσει η αναβάθμιση του αερολιμένα.

Οι τοπικοί φορείς αναμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου, υπό τον φόβο, τα έργα υποδομής για τον αερολιμένα του Ηρακλείου να βρίσκονται εγκλωβισμένα στην κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Αυξητική τάση της επιβατικής κίνησης του αερολιμένα «Ν.Καζαντζάκης»

Η επιβατική κίνηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηράκλειου ολοένα και αυξάνει.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, το 2016 είχαμε αύξηση της τάξεως του 8%, ενώ για το 2017 η αύξηση αναμένεται να είναι διψήφια.

Σχολιάστε