Slider

Τουρισμός: Οι αριθμοί «μίλησαν» για το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Περισσότεροι από 1.160.000 επιβάτες το τελευταίο τρίμηνο

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την φετινή τουριστική σεζόν για την Κρήτη ο Εκπρόσωπος Tour Operator Μανόλης Απλαδενάκης, μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Θέση της Τηλεόρασης CRETA.

O ίδιος παρουσίασε τα στοιχεία των αφίξεων από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο που δείχνουν αύξηση της κίνησης κατά 6,7%, με συνολικά 1.163.000 επιβάτες εξωτερικού, περίπου 73.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2022.

Στον αριθμό αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιβάτες εσωτερικού. Για τον μήνα Μάιο, καταγράφεται αύξηση των αφίξεων, σύμφωνα με τον κ. Απλαδενάκη, κατά 7,3% και για τον Ιούνιο κατά 4,75% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2022.

Ο κ. Απλαδενάκης χαρακτήρισε ικανοποιητική την αύξηση των ποσοστών, καθώς λόγω των περιορισμένων υποδομών και δυνατοτήτων του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» δεν μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω η κίνηση.

Ο ίδιος επεσήμανε όμως ότι λόγω των οικονομικών συνθηκών και της ενεργειακής κρίσης που πλήττει κυρίως τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, υπάρχει μείωση της κίνησης από Γερμανούς τουρίστες κατά -6,7% σε σχέση με το 2022.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Πρώτη Θέση:

Σχολιάστε