ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Γιατί η TUI κατηγορήθηκε για σεξισμό

Αυτοκόλλητα “μελλοντικού πιλότου” και «μελλοντικού πληρώματος θαλάμου επιβατών» διανέμει φέτος η TUI στα παιδιά, που ταξιδεύουν στις πτήσεις της, καθώς τα παιδιά, όπως λέει, έλκονται από το προσωπικό των αεροπλάνων και θέωρησε ότι με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνει τα όνειρά τους να γίνουν μελλοντικά πιλότοι και αεροσυνοδοί.

Η διανομή, ωστόσο, του αυτοκόλλητου “μελλοντικού πιλότου” στα αγόρια και του αυτοκόλλητου για τους μελλοντικούς αεροσυνοδούς στα κορίτσια κρίθηκε ως σεξιστική από επιβάτες. Το θέμα έτυχε προβολής από βρετανικά μέσα ενημέρωσης και από τα social media, με τον τουρ οπερέιτορ να τονίζει ότι τα αυτοκόλλητα έχουν σχεδιαστεί για χρήση για οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από το φύλο του.

“Τα σχόλια που είχαμε φέτος το καλοκαίρι ήταν συντριπτικά θετικά”, είπε εκπρόσωπος του τουρ οπερέιτορ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, επιβάτες ανέφεραν ότι σε πτήσεις τους τα αυτοκόλλητα διανεμήθηκαν ανάλογα με το φύλο, περνώντας την εικόνα στα παιδιά ότι οι γυναίκες προορίζονται για αεροσυνοδοί και όχι για πιλότοι…

Σχολιάστε