ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η FnA Company δημιουργεί έναν σύγχρονο κόσμο στον τομέα της ζαχαροπλαστικής!

Αρχικά ήταν ένα όνειρο για τον Γιάννη Σκουρογιαννάκη. Στη συνέχεια έγινε στόχος τον οποίο εκπλήρωσε.

Η FnA Company δίνει όλα τα απαραίτητα κλειδιά της επιτυχίας στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.

Μέσα από σεμινάρια, συζητήσεις, αλλά και ένα σύγχρονο και καινοτόμο λογισμικό, το FnA Method, ο Γιάννης Σκουρογιαννάκης αποδεικνύει ότι αυτό που αγαπάς και έχεις ονειρευτεί μπορεί να πραγματοποιηθεί και να ανακαλύψεις εύκολα και επιτυχημένα τον κόσμο του Formulation και της τεχνολογίας της ζαχαροπλαστικής. Το FnA Method είναι ένα λογισμικό που συνδυάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τόσο στους υπολογισμούς και τις αναλύσεις συνταγών, όσο και στην δημιουργία διατροφικών ετικετών σύμφωνα με την Νομοθεσία. Το ταξίδι προς την γνώση συνεχίζεται, ενώ όπως ισχυρίζεται ο ίδιος επιδιώκει αυτή η πλατφόρμα να λειτουργήσει ως κλειδί επικοινωνίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντας ως προς την τεχνολογία της ζαχαροπλαστικής και τον μαγικό κόσμο του Formulation.

Ας γνωρίσουμε τον εμπνευστή και δημιουργό της FnA Company…

Ο Γιάννης Σκουρογιαννάκης γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε ηλικία 14 ετών, παράλληλα με το σχολείο ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη ζαχαροπλαστική. Με παρότρυνση του δασκάλου του ξεκίνησε να στρέφεται και να αναζητεί περισσότερο την τεχνογνωσία και την τροφογνωσία της ζαχαροπλαστικής παρακολουθώντας πληθώρα σεμιναρίων τεχνολογίας παγωτού σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Τελειώνοντας το Λύκειο ολοκλήρωσε τις επαγγελματικές του σπουδές στον τομέα Ζαχαροπλαστικής και εργάστηκε επί σειρά ετών σε εταιρία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και άλλες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα το 2018 ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων.

Αφιερώνοντας καθημερινά πολλές ώρες αναλύοντας συνταγές, υπολογίζοντας και διαβάζοντας αποφάσισε να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες του και το 2019 βρέθηκε και εργάστηκε στην Γαλλία. Καθ’ολη την διάρκεια της συνεχούς αναζήτησης του, βρήκε υποστήριξη και παρακολούθησε σεμινάρια τεχνολογίας και τεχνογνωσίας δίπλα στον Maurizio Paci, Maurizo Avenna, Jordi Puigvert, Alain Chartier αναζητώντας συνεχώς την εξέλιξη και τον εμπλουτισμό των γνώσεων του. Επιστρέφοντας από την Γαλλία ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια τεχνολογίας και διατροφικής ετικέτας, τα οποία στάθηκαν και η αφορμή για να δημιουργήσει το λογισμικό FnA Method.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο site μας, “Επιστρέφοντας από την Γαλλία δεν υπήρχε το κεφάλαιο για να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Παράλληλα έπρεπε να παρουσιαστώ στις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Είχα την δυνατότητα να εργάζομαι για το όνειρο μου μέσα από το στρατό, διότι ήμουν στην θέση της κουζίνας. Με τα πρώτα λεφτά από ένα σεμινάριο που διοργάνωσα “στήσαμε” το λογισμικό. Με οργάνωση και θέληση ξεκίνησα από ένα μικρό χώρο στο Ηράκλειο. Τα πάντα είχαν διοργανωθεί μέσα από το στρατόπεδο. Πλέον βρισκόμαστε στο νέες εγκαταστάσεις μας στην Μάχης Κρήτης.”

Η FnA Company προσφέρει τα πιο σύγχρονα εργαλεία και τα απαραίτητα μέσα για την εξέλιξη των προϊόντων και της επιχείρησης σας.

“Δυόμισι χρόνια μετά δεν πιστεύω ακόμα πως ξεκίνησα και πως έχει καταλήξει όλο αυτό. Πλέον η καλύτερη μας διαφήμιση είναι η αποδοχή του κόσμου και των επαγγελματιών. Βέβαια υπήρχαν άτομα που πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη στιγμή και αυτό δεν θα το ξεχάσω. Για παράδειγμα το Costis Patisserie αγόρασε το λογισμικό έξι μήνες πριν την κυκλοφορία του.”, τονίζει ο κ. Σκουρογιαννάκης.

Η FnA Company χωρίζεται σε τέσσερα παραρτήματα:

  • FnA Method
  • FnA Academy
  • FnA Consulting
  • FnA Nutrition

Λογισμικό FnA Method

Η FnA Method είναι το δεύτερο χέρι των ζαχαροπλαστών, των τεχνολόγων τροφίμων και των επιχειρηματιών του κλάδου.

Είναι το πρώτο λογισμικό στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου συνδυάζει πολλές λειτουργίες.

Σύμφωνα με την νομοθεσία έχει δημιουργηθεί ένα λογισμικό που θα μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος των πρώτων υλών, να αναλύσετε τις δικές σας συνταγές, να υπολογίσετε το ποσοστό των σακχάρων, των λιπαρών, των ΣΥΑΛ, της λακτόζης και των συνολικών στερεών. Μπορείτε να υπολογίσετε την γλυκύτητα του προϊόντος και την αντιψυκτική ισχύ της συνταγής, την θερμοκρασία σερβιρίσματος, την ημερήσια παραγωγή, το εργατικό κοστολόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρογιαννάκη: “Ο επαγγελματίας έχει την δυνατότητα να βάλει την συνταγή του, το κόστος παραγωγής πρώτων υλών και να υπολογίσει αντίστοιχα το κοστολόγιο των συνταγών του. Mπορεί να δημιουργήσει τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων σε πλήρη συμμόρφωση με την νομοθεσία. Το πλεονέκτημα στο λογισμικό μας είναι ότι να έκανες κάποιες λειτουργίες, θα έπρεπε να χρησιμοποιούσες δύο τρία λογισμικά, ενώ όλα αυτά πλέον βρίσκονται σε ένα λογισμικό.”

Με μία εφαρμογή μπορείτε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για κάθε παραγωγή. Είναι μία ετήσια συνδρομή και έπειτα ετήσια ανανέωση.

Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι διαθέσιμο σε πέντε γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Ισπανικά) και μεταφράζεται σε Γερμανικά, Τουρκικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Αραβικά και Κινέζικα.

Με μία απλή κίνηση έχετε πλήρη πρόσβαση από το κινητό, το tablet και τον υπολογιστή σας.

“Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο συνεργατών, όπου θα επικοινωνούν το προϊόν στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή έχουμε  χρήστες στην Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία και Αμερική. Οπότε είναι ένα online προϊόν που δεν μπορεί να σε περιορίσει. Σίγουρα είναι κάτι που έχει μέλλον.”

Εξειδικευμένα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

Τα ολιγομελή σεμινάρια της FnA Academy αποτελούν κατάλληλη επιλογή για όποιον θέλει να συμμετέχει σε workshop τεχνολογίας παγωτού, σοκολάτας και ζαχαροπλαστικής, κατανοώντας τις πρώτες ύλες και τις ιδιότητες αυτών.

Μέσα από one-to-one σεμινάρια διάρκειας 2 έως 5 ημερών, αναλύουμε την τεχνολογία των πρώτων υλών και μαθαίνουμε τις απαραίτητες παραμέτρους για να δημιουργήσουμε τις δικές μας συνταγές από το μηδέν. Τα σεμινάρια αυτά είναι ιδανικά για όσους θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αποκτώντας σημαντική τεχνογνωσία που θα αποτελέσει εφόδιο για όλη τους τη ζωή.

Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της FnA Academy μπορεί να παρακολουθήσει τα σεμινάρια διαδικτυακά ή να παραβρεθεί ο ίδιος στην εκάστοτε επιχείρηση. Τα διαδικτυακά σεμινάρια της FnA Academy προσαρμόζονται στις εξελίξεις του χώρου, παρέχοντας σημαντικά εργαλεία σε επαγγελματίες απ’ όλη τη χώρα. Μέσω των webinars, ο συμμετέχων έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καινοτόμες θεματολογίες και να προσαρμόσει την παραγωγή του στις δικές του ανάγκες.

FnA Consulting

Η FnA Consulting παρέχει custome συνταγολόγηση ιδιωτικών ετικετών, προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα κοστολόγησης και ανάλυσης στατιστικών μιας παραγωγικής μονάδας, αναλύοντας τα κοστολόγια των συνταγών, το εργατικό κοστολόγιο ,τα στατιστικά πωλήσεων, τα ποσοστά δημοτικότητας των προϊόντων και τα ποσοστά κερδοφορίας.

FnA Nutrition

Η FnA Nutrition είναι μια ενέργεια της FnA Company και συγκεκριμένα μία ιστοσελίδα με σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την σύσταση των τροφίμων, την ανάγνωση των διατροφικών ετικετών, τα πρόσθετα των τροφίμων, τα συντηρητικά και τα αλλεργιογόννα.

Τέλος ο κ. Σκουρογιαννάκης δήλωσε: “Είμαστε υπέρ της ενημέρωσης του κοινού. Πρέπει να γνωρίζουμε τι τρώμε.”

Η FnA Company… δεν θα σταματήσει εδώ… όνειρο του κ. Σκουρογιαννάκη είναι να δημιουργήσει το πρώτο σχολείο ζαχαροπλαστικής.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την FnA Company στις εγκαταστάσεις της στην Mάχης Κρήτης 41α, στην Χανιόπορτα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να καλέσετε τον κ. Σκουρογιαννάκη Γιάννη στο 6940204963.

Σχολιάστε