ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

“Κλάμα” στον Άγιο Νικόλαο για την κρουαζιέρα φέτος, παρά την παρουσία Μπρα

Το 2017 και σίγουρα και το 2018 είναι δύσκολες χρονιές για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Σ’ αυτό το συμπέρασμα έχουν οδηγηθεί οι τοπικοί φορείς της πόλης, μιας και τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά…

Πέρσι οι φορείς προχώρησαν σε μια γενναία κίνηση που κόστισε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, “φέρνοντας” τον Ιωάννη Μπρα (πρώην ceo Ο.Λ.Η) με στόχο να ενισχύσουν τις αφίξεις ωστόσο αυτό δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Εκτός τούτου ακόμη και η Celestyal Cruises που δρομολογούσε το Crystal αποχώρησε από τον Άγιο Νικόλαο φέτος.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι “Μπορεί να μην υπήρχε καλός προγραμματισμός τα τελευταία χρόνια ώστε να έχει προβληθεί και διαφημιστεί ο προορισμός όμως πλέον το πάθημα έχει γίνει μάθημα”, όμως μέχρι να γίνουν όλα αυτά …ζήσε Μάη μου.

Δημοτικό λιμενικό ταμείο, Δήμος Αγίου Νικολάου και εμπορικό επιμελητήριο, σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν οργανωμένα δουλειά μήπως και σώσουν κάτι από όσα μπορούσαν.

Eν τω μεταξύ ο κ. Μπρας μέσα από συνέντευξη του στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και στην Π. Ντόκου παραδέχεται :

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τα μηνύματα είναι πολύ αρνητικά. Μπορούμε να σώσουμε κάτι μέχρι και το 2019;

Το 2017, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, θα κλείσει αρνητικά για τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς. Τα μηνύματα που ήρθαν από την μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας (Seatrade Global) πριν δύο βδομάδες δείχνουν για μια δύσκολη χρονιά και το 2018 αφού η αγορά της Τουρκίας θα παραμείνει κλειστή. Η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα 2+1 στρατηγικές κινήσεις:

1. Να γίνει ουσιαστική προβολή της κρουαζιέρας σε όλες τις εκθέσεις που συμμετέχει ο ΕΟΤ όπως η WTM του Λονδίνου και η ITB στο Βερολίνο αλλά και άμεση ένταξη της κρουαζιέρας σε όλες τις δράσεις εξωστρέφειας της χώρας.

2. Να υπάρξει στρατηγική επαναπροσέγγισης των γερμανόφωνων εταιρειών (όπως AIDA, TUI κτλ.) καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσαν με προϋποθέσεις να επιστρέψουν στην περιοχή μας ακόμα και για homeport και

+1. Να υπάρξει δημιουργία ενός νέου προϊόντος με την κωδική ονομασία: O νέος δρόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα γίνονται κρουαζιέρες με βάση την Αλεξάνδρεια προς την περιοχή μας με υψηλού εισοδήματος Αιγύπτιους. Πρέπει να βοηθήσουμε την αγορά της Αιγύπτου να επανακάμψει καθώς θα μπορούσε να ήταν η ιδανική εναλλακτική αντί της Τουρκίας για το 30-40% των περιπτώσεων με ότι θετικό αυτό συνεπάγετε και για τον Ελλαδικό χώρο.

Το ερώτημα είναι ένα κουστούμι για όλα τα λιμάνια ;

Σχολιάστε