ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο τουρισμός ανοίγει δουλειές και στις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας

Πηγή έμπνευσης για δημιουργία νέων προϊόντων αποτελεί ο τουρισμός για τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν δυναμική ανάπτυξη, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Στο 2ο Συνέδριο Hotel Tech που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας διεκδίκησαν επάξια της θέση τους δίπλα στους παγκόσμιους ηγέτες και ο τουριστικός κόσμος φαίνεται να έστρεψε το ενδιαφέρον του προς αυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύμπραξη της Lemco Electronics με την IT Concept, των οποίων οι ιδιοκτήτες Κωνσταντίνος Λεμπιδάκης και Αλέξης Χριστοδουλάκης αντίστοιχα παρουσίασαν στους ξενοδόχους το προϊόν τους OCG 360, μια καινοτόμα πλατφόρμα Digital Signage και Ιnteractive TV, που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να κάνουν προβολή των εγκαταστάσεών τους, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού.

Ταυτόχρονα, στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε και το 1ο FU-TOURISM18, ένας διαγωνισμός αποκλειστικά για startup επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Δεκατέσσερις διαγωνιζόμενες startup, όλες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, είχαν 7 λεπτά να περιγράψουν την επιχειρηματική τους ιδέα, προϊόν ή υπηρεσία και να πείσουν τους 7 κριτές για την εμπορική βιωσιμότητα και προοπτική ανάπτυξης των υπηρεσιών τους. Η συγκεκριμένη ενότητα του HotelTech διοργανώθηκε από την εταιρεία Smartpress με την υποστήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕΑΠΠ) και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, στελέχη του κλάδου, εκπρόσωποι funds και VCs, καθώς και στελέχη του EOT και του Υπουργείου Τουρισμού.

Στο διαγωνισμό διακρίθηκε η Syncbnb, η οποία βοηθάει ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να αυξήσουν τα έσοδά τους συγχρονίζοντας τις κρατήσεις ανάμεσα σε πολλαπλές πλατφόρμες τύπου Airbnb (Homeaway, Booking.com, Expedia, TripAdvisor, κλπ). Ιδρύθηκε το 2017 από τους Αλέξανδρο Καραβίτη και Πέτρο Ζιώγα και έχει αντλήσει κεφάλαια από αρκετούς Έλληνες angel investors, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν ήδη τον επόμενο γύρο χρηματοδότησής τους.

 Πηγή:Tornosnews.gr

Σχολιάστε