ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τι αλλάζει η Fraport στα αεροδρόμια: H Qatar Airways και το «λίφτινγκ» στην Κέρκυρα

Τα πρώτα της deals με ξένους αερομεταφορείς «μαγειρεύει» η Fraport Greece, η οποία παράλληλα ετοιμάζει κι ένα πλάνο με ριζικές αλλαγές για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με στόχο την αναβάθμισή του.

Φέρνει την Qatar Airways σε Θεσσαλονίκη-Μύκονο

Πιο συγκεκριμένα, ο διαχειριστής των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από τον περασμένο μήνα, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Qatar Airways, προκειμένου ο πανίσχυρος αερομεταφορέας να συμπεριλάβει και πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι πτήσεις να είναι εποχικές, ωστόσο δεν αποκλείεται η πτήση της Θεσσαλονίκης να είναι ετήσια.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ενημέρωσης, που έγινε πρόσφατα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου παρουσιάσθηκαν τα σχέδια της Fraport για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Zinell, στόχος είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες να γίνει ένας γενικός καθαρισμός, να βελτιωθούν τουαλέτες και γενικότερα να γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή των επιβατών, να εγκατασταθούν νέα συστήματα ελέγχου για να μετατραπούν τα αεροδρόμια, όπως είναι όλα τα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου.

«Λίφτινγκ» στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Επιπλέον, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τα επόμενα τέσσερα χρόνια αναμένεται η κατασκευή πέντε νέων τερματικών σταθμών, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας. Όπως παρουσίασε, αναμένεται να κατασκευαστεί ένας νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου, αυξάνοντας το συνολικό μέγεθος του αεροδρομίου κατά 24%, ενώ θα ανακαινιστεί ο υπάρχων τερματικός σταθμός.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν 27% αύξηση των σταθμών Check-in, 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών. Επιπλέον, η εταιρεία προτίθεται άμεσα να εγκαταστήσει νέο σύστημα για τον έλεγχο των αποσκευών (HBS inline screening), να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει τον πυροσβεστικό σταθμό και τέλος να ανακαινίσει τον ασφαλτοτάπητα στους χώρους προσγείωσης, απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών.

«Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την εμπειρία των επιβατών, ώστε να είναι αντάξια του προορισμού», σχολίασε ο επικεφαλής της Fraport Greece. Ο ίδιος, σημείωσε ότι η εταιρεία διαθέτει τα εργαλεία για να εκσυγχρονίσει το αεροδρόμιο, αλλά αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας και των τοπικών φορέων. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ», προσέθεσε, «για να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να συζητήσουμε πώς θα αναπτύξουμε το αεροδρόμιο έτσι ώστε να χτίσουμε μαζί ένα σπουδαίο μέλλον για την Κέρκυρα».

«Η κατάσταση σε πολλά από τα δεκατέσσερα αεροδρόμια είναι πολύ προβληματική», κατέληξε μεταξύ άλλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί τέλος στάθμευσης στα αεροδρόμια, για να αντιστραφεί η παρούσα άσχημη κατάσταση.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιάστε