ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Fly Aqaba: Ο νέος αερομεταφορέας που θα συνδέει την Ιορδανία με την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο

Mια νέα αεροπορική εταιρία, που ιδρύθηκε από επενδυτές της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να πραγματοποιεί συνδέσεις μεταξύ του νοτίου τμήματος της Ιορδανίας, που αποτελεί δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό, και της Ευρώπης αλλά και του Αραβικού κόσμου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Petra, την Κυριακή υπεγράφη σύμβαση στην Ιορδανία για την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας Fly Aqaba. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ειδικής Εποπτικής Αρχής της Οικονομικής Ζώνης της Άκαμπα, Najef Bachit, το αρχικό κεφάλαιο προήλθε από Ιορδανούς και Σαουδάραβες επενδυτές και ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ.

Η Fly Aqaba θα ξεκινήσει με δύο αεροσκάφη συνδέοντας το δημοφιλές θέρετρο Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα με την πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν και άλλες αραβικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Ο κ. Bachit δήλωσε ότι θα προσφέρονται “ανταγωνιστικές” τιμές εισιτηρίων, χωρίς όμως να ανακοινώσει ημερομηνία για την πρώτη πτήση.

Στα νότια της Ιορδανίας υπάρχουν δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί όπως ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος της Πέτρας. Η παράκτια πόλη Άκαμπα είναι δημοφιλής για καταδυτικό τουρισμό. Ο κλάδος του τουρισμού, ο οποίος είναι σημαντικός για την οικονομία της χώρας, επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Σχολιάστε